Varsel på DN, Apple iPad och SvD som inte kommer i tid på morgonen

Varslet på DN, att 120 anställda ska bort, är självklart ingen rolig nyhet. Själv har jag SvD, men också jag möttes av en överraskande och negativ nyhet idag. SvD kan inte garantera att jag får min morgontidning före kl. 7. Samtidigt läser jag om Apples iPad.

Jag älskar morgontidningarna. Min morgonkompis är Svenska Dagbladet, men när jag ute och reser myser jag alltid med ortens lokala tidning till frukost.

Tidningsbranschen är dock i nedåtgående, vilket är orsaken till varslet på DN. Krisen gjorde att annonsintäkterna föll kraftigt, men det är den långsiktiga trenden som är orsaken till neddragningarna.

Det är också detta som gör att jag inte kan få min morgontidning i tid längre. Jag bor i Uppsala och en svår utgiftspost för ett tidningsföretag är utdelningen. Prenumeranter som bor krångligt till är dyra. Att detta nu också drabbar mig som ändå bor ganska nära Stockholm vittnar om att företaget tagit ganska tuffa beslut för att hålla uppe lönsamheten. Jag får numera stå ut med att inte ha tidningen till frukosten ibland, eller byta till en annan tidning.

I det läget börjar man tänka läsplatta. Plötsligt är Apples iPad mycket attraktivare än vad den var för bara någon dag sedan. Om utdelningen av papperstidningarna är ett problem är ju läsplattan en lösning.

Nu vill jag helst av allt ha min papperstidning. (Drömmen vore att få SvD med en tillhörande Uppsalabilaga. Något man förlorar med SvD är ju de lokala nyheterna.) Läsplatta är inte samma sak. Men ingen tidning alls till frukosten är ännu sämre. Ja, vi får se. Det känns lite deppigt.

______________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se/intressant.

Dela med andra: