Tågkaoset i Uppland: Tillsätt en haveriutredning

Något är fel i ett nordiskt land när tågtrafiken bryter ihop på grund av att det har snöat. Här i Uppland råder ett dagligt tågkaos. Ansvariga är statliga SJ och Banverket. Men jag tycker att vi lokalpolitiker ska lägga oss i. Det är våra vänner som drabbas. Staten är skyldiga oss en förklaring. Varför är det inget som funkar?

Jag är personligen inte drabbad, men nästan alla mina vänner är det. Jag läser om det varje dag på Facebook och Twitter. Vanligtvis vänliga människor är uppriktigt förbannade. De tycker att det är obegripligt att ett land vant vid vinter inte kan få sina tåg att gå i tid. Vad är det då vi betalar för?

Landstinget ansvarar för kollektivtrafiken inom länet, men krånglet ligger i främst hos SJ och Banverket. Dessa är statliga och därför svåra för oss att påverka. Svårast är SJ som ska fungera som ett företag och därför inte intresserar sig för demokrati alls.

Jag tycker dock att det är rimligt att vi som landstingspolitiker ändå ställer krav på dem. Vi kan inte beordra dem att göra något, men någon måste ju tala för pendlarna i länet.

Vårt län är oerhört beroende av tågpendlingen till Stockholm. Hela vår arbetsmarknad bygger på att den funkar. Därför är det dagliga tågkaoset ett stort problem. Följaktligen vill jag veta varför det har blivit på det här viset. Jag vill helt enkelt ha en haveriutredning.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Tågkaoset i Uppland: Tillsätt en haveriutredning”

  1. De har väl knappt något folk som jobbar i snösvängen. Det de behöver göra sådana här vintrar är att ta in extra personal som punktmarkerar strategiska växlar till att börja med, säger jag som har noll insyn och bara drar den slutsatsen av att de skyller på nedisade och förfrysta växlar hela tiden.

Kommentarer är stängda.