Viktig och riktig markering av Sahlin

Jag har alltid ansett att man kan lita på socialdemokraterna när det gäller bekämpande av antisemitism. Jag har dock också tvivlat, på grund av Aftonbladethistorien i somras, och socialdemokraterna i Malmö. Jag efterfrågade då en tydlig markering från ledande håll i partiet, som bekräftar det jag tidigare trott, att sossarna kan skilja på judar och israeler. Nu har Mona Sahlin gjort just det.

Sålunda tycker jag att hon är värd ett erkännande för det. Det är bra och riktigt gjort. Något har gått snett i Malmö. Något slags antisemitism har fått fotfäste och ledande socialdemokratiska företrädare har slirat på begreppen. Ilmar Reepalu och andra har gjort judiska församlingen ansvarig för Israels krig. Sahlin därför nu varit på plats och träffat företrädare för judiska församlingen. Partiledaren konstaterar att vanliga svenska judar inte har något ansvar för Israeliska statens agerande. Bra!

Nu återstår att få veta vad hon tänker göra med Reepalu. Sahlin säger till Sydsvenskan:

– Jag hoppas att man kan få en bättre dialog här i Malmö med den politiska ledningen och det ska jag se till att Ilmar Reepalu vet och tar initiativ till, för det ansvaret måste den politiska ledningen i Malmö ha.

Men, vänta nu? Var inte Reepalu med när Sahlin träffade judiska församlingen? Nej, tydligen inte. Är Sahlin alltså nere i Skåne och reder ut missförhållanden i Malmö utan att Reepalu är med? Det är något som inte funkar med Sahlins ledarskap. Det är uppenbart. Icke desto mindre förtjänar hon beröm för att återställa förtroendet för socialdemokratin när det gäller motståndet mot antisemitism.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Viktig och riktig markering av Sahlin”

  1. Det finns bara ett sätt att minska antisemitismen i Malmö och det är att sluta släppa in antisemiter (något som sjuklövern inte har i kikaren). Och ja, ni vet precis vilka det är.

  2. Reepalu sitter mitt i verkligheten. Sahlin sitter i Stockholm. Vem som har bäst möjlighet att bedöma läget i Malmö får var och en bedöma. Reepalu må ha producerat en och annan groda, men hade S ställt om I-politiken efter hans förslag redan för 5 år sedan hade vi haft ett helt annat läge. Både i Malmö och i Stockholm.

Kommentarer är stängda.