Birgitta Ohlsson offer för sin egen politik

Nya EU-ministern Birgitta Ohlsson (FP) vill inte att EU ska anta ett direktiv som stadgar att nyblivna mammor ska vara hemma med sina nyfödda i minst sex veckor. Mammorna borde få bestämma den saken själv, tycker hon. Fast gör hon verkligen det?

Ohlsson menar sig vara liberal, alltså en politiker som tänker sig att vuxna människor ska ha frihet att bestämma över sina egna liv. Utom i vissa fall då politikerna vet bättre. Exempelvis tycker hon att föräldrarna inte ska få bestämma över föräldrapenningen själva. Den ska delas mellan mamman och pappan, oavsett vad de själva vill.

Så tänker tydligen också politikerna i EU. Föräldrar ska få bestämma själva, utom i vissa frågor, då politikerna anser sig veta bäst. En nyförlöst mamma ska inte jobba under sex veckor, oavsett vad hon själv vill.

Egentligen borde Birgitta Ohlsson vara nöjd med EU-direktivet. Hon tycker ju inte att föräldrar ska få bestämma själva. Det är så hon vill ha det. Så vad klagar hon på?

Otur, Ohlsson, men det här är den direkta konsekvensen att din egen politik!

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Birgitta Ohlsson offer för sin egen politik”

Kommentarer är stängda.