Socialdemokraterna backar om hushållsnära tjänster, eller…?

Igår skrev två kloka högersossar ett inlägg till försvar för avdraget för hushållsnära tjänster i SvD. Tidigare har MP förklarat att partiet nog vill att avdraget ska vara kvar. Nu säger Mona Sahlin något liknande, eller…?

Sånt här är inte så lätt att veta för socialdemokraterna har som vanligt inget emot att överge förlorade frågor. Det verkar som att motståndet mot hushållsnära tjänster är förlorat och att uppgiften nu är att hitta på en socialdemokratisk variant av detsamma. Sahlin säger inte längre att avdraget ska avskaffas, utan “förändras”.

För bara något år sedan kallade man reformen för “pigavdrag”. Det var usch och fy, eftersom det skulle återinföra klassamhället. Man ska kunna ta reda på sin egen skit, förklarade dåvarande partisekreteraren Marita Ulvskog.

Själv har jag i veckan för första gången köpt hushållsnära tjänster. Jag fick lägenheten storstädad för 600 kr. Kanonbra. Roligt var också att få hjälpa en nystartad enmansfirma. Med avskaffat skatteavdrag skulle denna firma tvingas lägga ned direkt. En duktig och initiativrik person skulle bli arbetslös. Jag förstår att Sahlin nu är på väg att byta fot, för hon är visserligen socialdemokrat men inte empatilös.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: