Röj upp eller avgå, Reepalu!

Efter att ha läst såväl anklagelserna mot Ilmar Reepalu som lyssnat till hans försvar är min uppfattning att Reepalu, och hans parti, antingen röjer upp bland antisemitismen i Malmö eller avgår.

Jag är övertygad om att Reepalu helhjärtat är motståndare till antisemitism. Däremot har han inte koll på läget. Han vet inte vad som har hänt, han vet inte riktigt vad som menas med antisemitism och han vet inte vilken roll han ska spela för att bekämpa antisemitismen.

Han har erkänt att han inte har haft kännedom om vilka brott som har begåtts. Han har påstått konstiga saker om att judiska församlingen borde ha tagit avstånd från Israels krig i Gaza. Och han har sagt att problemen med antisemitism är en sak för polisen, inte för honom.

Jag uppfattar det som att han inte bryr sig. Jag förstår mycket väl att han inte är antisemit själv, men varför tycker han inte att det är sjukt besvärande att just hans stad har blivit ett tillhåll för antisemitism?

Som stadens politiske ledare kan man inte bara peka på kommunallagen och säga att det inte står någonting där om att antisemitism ska bekämpas. Det är inte polisens sak att förklara för Malmöborna vad som är sunda politiska värderingar. Det är just det som är de politiska ledarnas uppgift. Det är för detta vi har valt dem. De ska vara med och leda opinionen. Vill inte Reepalu ta på sig uppdraget så måste han bort. Då måste frågan om antisemitismen bli den ledande valfrågan i Malmö i höst.

Källor till Reepalu-affären:
http://www.skanskan.se/article/20100226/MALMO/702259854/1057/*/skanskan-lagger-ut-reepalu-banden
http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=2227964&BroadcastDate=&IsBlock=0
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/reepalu-slingrar-sig_4333351.svd
http://aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6683017.ab
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/det-liknar-en-personkampanj_4326973.svd
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/judarna-flyr-malmo-och-reepalu-ser-pa_4321093.svd

___________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: