Kläderna är en del av budskapet

Att moderaternas riksorganisation skickar ut rekommendationer för hur man bör klä sig när det är dags för kampanj är ingen nyhet. Det gjorde man redan inför förra valet. Inte heller då var det någon hemlighet.

I Aftonbladet får anvisningarna kritik av några som tycker det känns tillgjort. Ska inte moderaterna se ut som moderater?

Själv tycker jag att det är korkat att göra tvärtom, att inte tänka på vilka kläder man sätter på sig när man ska bedriva politisk kampanj. Kläderna kan antingen utgöra en hjälp eller ett hinder för det budskap man vill föra ut. För moderaternas del handlar det om att bryta ned ingrodda fördomar om partiet som inte har med partiets politik att göra.

Enligt notisen i Aftonbladet kommer sossarna tydligen inte att skicka ut några klädtips till sina valarbetare. Kommer partiets politik att bli bättre representerat av det? Det brukar inte vara svårt att se vilka som är sossar i en folkmängd. Man kan på kläderna identifiera vilka som indoktrinerats av 100 års LO-propaganda och man vet vad de ska säga innan de ens öppnat munnen. Man vet att de inte har något nytt att säga. Men visst, är det så socialdemokraterna vill framställa sig själva så varsågoda!

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: