Den som bygger så här i Sverige åker på spö

Uppsala har ett nytt konserthus. Det har Nashville i USA också. Det är från 2006. Uppsalas nya konserthus tycker många är fult. Jag misstänker på goda grunder att det omvända gäller i Nashville. Men att i Sverige bygga som de har gjort i Tennessee är fullständigt omöjligt.

Nashvilles symfonisällskap har uppenbarligen haft den utsökta/urusla smaken att bygga ett konserthus i europeisk 1800-talsstil. Misstänkt likt konserthuset i Wien.

concert_hall_lg

Om jag blir extremt rik en dag ska jag också bygga ett hus på detta vis. Bara för att visa att det är möjligt att även i vår tid bygga fina hus. Enda problemet är väl att jag skulle åka på spö av landets samlade arkitekter. Så här får man ju faktiskt bara inte bygga!

Surfa gärna omkring på Schermerhorn Symphony Centers hemsida, och njut.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Den som bygger så här i Sverige åker på spö”

Kommentarer är stängda.