M ger S storstryk i storstäderna

I dagens SIFO får M 43% i Malmö. S får 24,2%. S går dåligt i alla de tre stora städerna.

Jättegapet i Malmö förklaras givetvis av Ilmar Reepalus irrfärder i antisemitismdebatten. Vem vill rösta på ett kommunalråd som svarar “Jag vet inte” på frågan om staden har problem med antisemitism eller inte?

Men det är uppenbart att S inte har något program för Tillväxtsverige. Storstäderna är tillväxtens knutpunkter. Hela landet bidrar naturligtvis, men det är här motorn sitter. Vad vill sossarna göra för att stimulera jobb och företagande i Tillväxtsverige? Jag vet faktiskt inte.

För närvarande förknippar jag S med motstånd mot allt. Mot skattesänkningar, mot att renovera försäkringssystemen, mot avregleringen av apoteksmonopolet, mot företag i vård och omsorg. Känns som att partiet definierat sin politik utifrån vad M vill istället för att vilja lösa verkliga problem.

Sen har man ju också uppenbara svårigheter med V. Verkar som att Lars Ohly har fått något slags veto i vissa frågor, som RUT-avdraget. De rödgröna styr med svansen. Inte helt förtroendeingivande.

Dela med andra: