Tony Blair, Sveriges ärkebiskop och jag

Torsdag 15/4. Idag var det toppmöte vid checkpointen i Betlehem, mellan Sveriges ärkesbiskop Anders Wejryd, f.d. premiärministern i Storbritannien och undertecknad. Får väl erkänna att min medverkan var ytterst blygsam, men vi var verkligen där alla tre samtidigt.

Det hände sig nämligen att Sveriges biskopar skulle bese checkpointen, med mig som guide. Jag utförde mitt uppdrag. Tog biskoparna genom ID-kontrollen, ut genom vändkorsen och ned genom den gallerförsedda gången. Vid ingången på Betlehemssidan höll jag min föreläsning om rörelserestriktioner, arbetstillstånd och den försämrade ekonomin i Bethlehem.

Men mot slutet blev jag plötsligt avbruten. Fotografer uppenbarade sig. Säkerhetsvakter dök upp. Och så ingen mindre än just Tony Blair.

Svea rikes ärkebiskop hälsade artigt, men ivrigast att tala med den legendariske före detta premiärministern var den snart lika legendariska biskopen av Linköping.

Tyvärr har jag inget foto som kan bekräfta att toppmötet verkligen ägde rum, men jag har ett tiotal biskopar som vittnen till att det verkligen hände. Borde väl räcka som bevis.

_______________________
Jag befinner mig i Israel och Palestina som ekumenisk följeslagare på uppdrag av Sveriges Kristna Råd och Kyrkornas Världsråd, genom det Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel (EAPPI). Desynpunkter/reflektioner som uttrycks ovan är personliga och delas inte nödvändigtvis av mina uppdragsgivare. Om du vill publicera hela eller delar av denna artikel eller sprida den vidare, var vänlig kontakta mig och/eller någon av de ansvariga på Sveriges Kristna Råd; Joanna Lilja (joanna.lilja@skr.org) eller Johanna Wassholm (johanna.wassholm@skr.org).
_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Tony Blair, Sveriges ärkebiskop och jag”

Kommentarer är stängda.