Systembolaget fångar sitt förnuft

Vissa sagor i verkligheten får faktiskt ett lyckligt slut. Det stora bråket om Systembolagets leveranser till Idre, som pågått i mer än ett år, är nu till ända. Byn får en egen butik.

Det har varit en lång historia med många krumbukter. Det började med att monopolföretaget agerade såsom monopolföretag brukar göra, med total okänslighet. Systembolaget skulle nämligen “förbättra” servicen i butiken i Älvdalen genom att införa självplock.

Detta medförde att butiken i Älvdalen inte kunde fungera som mellanlagring för leveranser norrut till Särna och Idre. Dessa byar skulle istället få sina leveranser från Sundsvall eller Örebro. Leveranstiderna blev så långa att den som på torsdagen beställde vin till helgen fick leveransen på måndagen. Jag har skrev en längre sak om detta elände på Newsmill.

Nu har Systembolaget ändrat sig, rapporterar Dalarnas Tidningar. Det är vi glada för.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: