Ska svenska skattepengar gå till gerillakrig på Filippinerna?

Vi kan helt enkelt inte ha Vänsterpartiet i regeringen. Om alliansen förlorar är det enda vettiga att S och MP styr med V som passivt stöd, utan ministerposter. Nu kommer det fram att Vänsterpartiet skänkt biståndspengar till diktaturer och antidemokratiska rörelser utomlands.

I sitt tal i Almedalen igår undrade Fredrik Reinfeldt varför De rödgröna vill höja skatten. Kanske är detta svaret. Om vi ska slösa skattepengar på att understödja kommunistiska gerillakrig så är det klart att svenska folket måste gräva i plånboken.

Jag tycker Fredrik Malm från Folkpartiet ställer en extremt bra fråga i sin artikel i DN idag, om riksdagspartiernas “demokratibistånd”. Demokratibiståndet är skattepengar som partierna får förmedla till samarbetspartners utomlands:

Väljarna har rätt att få besked om vad som kommer att ske med svenskt bistånd om Vänsterpartiet tar plats i en rödgrön regering efter valet. Vad ett parti gör i opposition är man förstås berett att göra också i majoriet, och då med betydligt större resurser och politiskt inflytande.

Det är just det här som är skillnaden mellan att vara ett parti vilket som helst i riksdagen och att sitta i regeringen. Sossarna har ofta haft en förlåtande attityd till sin lillebror. Alla vet att vänsterpartiet fortfarande gullar med diktaturer. Men det gör ju ingenting, har man tänkt, eftersom de ändå aldrig får inflytande över den riktiga politiken.

Men nu är det annorlunda. Socialdemokraterna har gått med på att Vänsterpartiet ska få sitta med i regeringen i händelse av valseger för De rödgröna. Det gör att samma människor som nu sitter och förmedlar skattepengar till antidemokratiska rörelser i tredje världen kommer att göra det som ministrar. Med De rödgröna i regeringsställning får vi alltså ministrar som tycker det är OK att ge skattepengar till folk på Filippinerna som planerar att starta ett gerillakrig.

För övrigt anser jag att hela grejen med demokratibistånd bör avskaffas omedelbart. 75 miljoner kr om året är helt galet mycket.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Ska svenska skattepengar gå till gerillakrig på Filippinerna?”

 1. Um, så ett vänsterparti bildat av / koalition av ett tiotal organisationer, är lagligt och har uttalat sig att all form av väpnad och våldsam revolution eller kupp är uteslutet och förvärrar situationen i landet är stöd till gerillakrig? Skärpning va om du inte vet vad det handlar om.

  Det är inget nytt att vänstern stött dessa organisationer och många andra förtryckta kommunistpartier för den delen. Det betyder inte att det handlar om något oförsvarligt ensidigt stöd till marxistpartier. Det går VIF öppet ut med och jag ser inte hur det skulle vara värre än Bildts stöd till Saakasjvili som 2008 spenderade 17% av BNP på militären efter att det 2005 bara låg på 0.5%. Det är inte i närheten.

  Men det är väl antidemokratiskt om majoriteten i den tredje världen faktiskt får bestämma i fria val.

 2. Filippinska PLM är ett parti som säger sig vilja leda ett fokligt uppror. Partiet vill organisera folkliga miliser. Partiet vill förstatliga näringslivet.Partiet vill förbjuda fria medier (“upplösa monopolmedia”).

  Allt detta hittade jag på partiets hemsida. Allt är detsamma som också Lenin talade om och som ni i Vänsterpartiet stod för ända tills era partikompisar i Sovjetunionen la ned verksamheten 1991.

  Men jag noterar att den kommunistiska drömmen fortfarande lever i Vänsterpartiet.

 3. Colombias kommunistparti skriver:

  “En la medida que el régimen niegue una salida política e incremente el uso de la fuerza y los métodos fascistas de gobierno, el pueblo se ve obligado a utilizar formas de resistencia civil o armada de masas, dependiendo de su grado de organización y conciencia.”

  Jag kan inte spanska något vidare men visst talar man här om att våld är ett acceptabelt medel i kampen för revolutionen?

Kommentarer är stängda.