Vilka journalister ringde till Littorins barn? Fram med sanningen!

Alla makthavare förtjänar granskning. Så även de makthavare som kallas journalister. Sven-Otto Littorin berättade idag på sin presskonferens att ett antal journalister ringt till hans barn. Jag vill veta vilka de är och för vilka redaktioner de jobbar.

Vi får verkligen hoppas nu att journalistskrået inte rycker ut till sina rötäggs försvar utan förstår att den egna yrkeskårens heder kräver att man granskar sina kolleger. Här har ett antal journalister trängt sig på minderåriga med mycket integritetskränkande frågor. Det är är frågor som till och med är tuffa för vuxna att svara på. Hur tungt är det då inte för en 14-åring eller 16-åring?

Det finns presstiska normer och det finns en pressombudsman. Men vad hjälper det? Det som behövs är journalister som törs kritisera andra journalister. Jag talar inte om särskilda branschtidningar eller särskilda mediegranskningsprogram i radio. Jag talar om att ledande journalister ska tordas granska andra journalister och publicera resultatet på bästa sändingstid eller bästa nyhetsplats i tidningen.

Fram med sanningen nu! Vilka var det som ringde till Littorins barn? Vilka redaktioner jobbar de för?

_____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Vilka journalister ringde till Littorins barn? Fram med sanningen!”

 1. Vill framföra min varmaste hälsning och stöd till Sven-Otto med familj/flickvän och berätta för honom att: det är i n t e så att “alla” har känt till hans privata dilemma. Det kom som en total överraskning för oss. S-O med flickvän har sett så lyckliga ut på de blider som synts. Det har räckt bra. Bakgrunden (till ny relation) är helt ointressant.
  Jag tillhör dom som aldrig har läst/eller kommer att läsa någons blogg, Twitter, eller annat skvaller.
  Nu känner jag mig kallad att berätta att inte alla “vet”/har vetat om… Det kom som en total överraskning för oss.
  Er privata zon måste respekteras.
  Bästa hälsningar

 2. Föranleder ytterligare en fråga: varför är det intressant att få veta allt det som vissa journalister flämtar efter?

 3. Bra rutet! (Känner inte till historien i det här fallet (är på Berget och är mer eller mindre isolerad från nyheter) men det tycks ju vara ett klassiskt journalistiskt övertramp.

 4. Jag ställde mig också samma fråga: exakt vilka är det det rör sig om?. Men detta verkar också vara ett klassiskt “skylla på media”-fall. Littorin vill ha sympati, men kommer för lätt undan med detta billiga trick. Sanningen bakom hans avhopp kan ju inte bara vara att “ett antal” (en?, fem?, tio?, hundra?) journalister skulle ringt upp hans barn för ett halvår sedan, eller när det nu var.

Kommentarer är stängda.