Aftonbladets skenhelighet får mig att vilja kräkas

Jag ska alldeles strax ut på en resa och hinner därför inte kommentera Aftonbladets anklagelse mot Sven-Otto Littorin ordentligt. Men tidningens skenhelighet får mig att vilja kräkas.

Vad betyder det att Aftonbladet tycker att en anklagelse har trovärdighet? Ingenting. Aftonbladet tävlar ju med Expressen om att sänka sin trovärdighet så lågt det bara är möjligt. Sanningen är ju den att de inte vågat publicera ett endaste dyft förrän nu när han avgått.

Om det finns bevis för brott, varför finns det ingen polisanmälan? Varför kommer anklagelsen nu och inte redan 2006?

Lena Mellin skriver:

En berättigad fråga är varför Aftonbladet inte nu publicerar de nya uppgifterna om Sven Otto Littorin. Skälet är enkelt. Sedan i går morse är han inte längre en offentlig person.

Jo, tjena. När brydde sig Aftonbladet om att skydda privatpersoner senast? Det är ju hur löjligt som helst. Kan det bero på att anklagelserna inte riktigt håller?

Littorin har gjort något dumt. Det har han mer eller mindre erkänt själv. Men är han en brottsling som Aftonbladet påstår? Fram med bevisen i så fall. Alla brott måste ju dessutom polisanmälas. Varför har Aftonbladet inte lämnat bevis om brott till polisen?

Kort sagt, Aftonbladet har aldrig haft någon som helst trovärdighet när det gäller anklagelser av den här typen. Därför tror jag helt enkelt inte på vad tidningen säger. Jag kan få fel, men inget hos denna tidnings anseende ger mig idag skäl att tro någonting annat.

Länkar till Aftonbladets artiklar:
http://aftonbladet.se/nyheter/article7434805.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/
kolumnister/lenamellin/article7434660.ab

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Aftonbladets skenhelighet får mig att vilja kräkas”

  1. Nej, jag hade sannolikt inte ryckt ut till S-ledarens försvar som jag gör för en partikompis. Varför ska jag göra det? I övrigt hänvisar jag till mina inlägg om Aftonbladets hantering av Lars Danielsson-affären. Jag har kritiserat denna tidning förr på samma grunder som nu. Men då var det en sosse som var i blåsväder.

Kommentarer är stängda.