Israeliska soldater hjälper demonstranter att riva mur

Jag fick ett brev från en av de palestinier som varje fredag anordnar en demonstration mot murbygget i byn Al Ma’asara på Västbanken.

I fredags hade man gjort en mur av frigolit och ställt på vägen.

1

I vanlig ordning stoppades demonstrationen av israeliska armén. Ironiskt nog tvingades soldaterna därmed att vara med och riva muren. En ganska kul grej, tycker jag. Soldaterna är ju egentligen där för att skydda murbygget.

4

Muren, eller “säkerhetsbarriären” som Israel kallar den, byggs på privatägd mark som konfiskerats av israeliska staten. Markägarna är sjävfallet arga över detta. Marken ligger dessutom inte i Israel, utan på Västbanken, vilket gör att den också är olaglig enligt folkrättens regler.

_____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: