Bra att Hägglund inte faller för grupptrycket

Jag tycker det är bra att Göran Hägglund hoppar över Pride-festivalen. Det var också bra att Göran Persson gjorde detsamma inför valet 2006. Vinklingen i dagens huvudnyhet i Svenska Dagbladet går ut på att alla partiledare borde vara med på Pride och att det är något konstigt med dem som tackar nej. Bra då att det finns partiledare som inte faller för grupptrycket.

Jag avskyr när det uppstår ett politiskt grupptryck, där det plötsligt etableras en norm som säger att alla måste säga och göra samma saker. Det verkar som att det är påväg att växa fram en sådan norm omkring Stockholm Pride. Alla måste komma dit och visa sin respekt för HBT-samhället. Gör man inte det är man homofob.

Jag tycker sådant är trams. Varför ska Stockholm Pride åtnjuta något slags privilegium som det stället alla viktiga personer måste komma till för att visa sitt symboliska stöd för HBT-samhället? Det går väl att visa sitt stöd på annat sätt?

Det är inte festivalarrangörerna själva som driver fram detta så jag lastar inte dem för denna dumhet. Det är media. Läs gärna SvD:s artikel. Notera att ingenstans frågar sig reporten varför det är en så stor grej att Göran Hägglund inte kommer till Pride-festivalen.

Reporten har redan sin bild klar i huvudet “alla måste komma till Pride annars är det något fel på dem”. Han fixar inte att vända på perspektivet och fråga om det kanske är Hägglund som gör rätt och alla andra fel. Varför är alla andra partiledare dödsskraja för att tacka nej till medverkan på Stockholm Pride?

Eftersom det är sommartorka har TT också plockat upp detta som en nyhet och därmed har den spritts till alla lokaltidningar i landet. TT och alla lokalredaktioner kör sedan på samma spår – det är Göran Hägglund det är fel på – eftersom de inte orkar stanna upp och tänka själva.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

9 reaktioner till “Bra att Hägglund inte faller för grupptrycket”

 1. Har du samma resonemang gällande svarta? Det är samma sak, att stötta några som diskrimineras hårt utan större anledning.

  Att inte ställa upp på det som politiker tycker jag är något man gör för att man är emot. Lars Ohly gick inte på bröllopet, just för att han inte är för monarkin, men han blir det väl ett jävla liv om så fort han inte gör något som alla andra gör. Nu är jag inget fan, men det är ändå lustigt.

 2. Emelie

  Jag vet inte hur det är med dig, men det finns massor med arrangemang som jag inte är emot som jag ändå inte deltar i. De allra flesta faktiskt!

 3. Men Göran Hägglund faller ju just för grupptrycket när han skyller på tidsbrist. Det är ynkligt av honom att inte våga stå för sin egen åsikt.

 4. Varför skulle Hägglund delta i något som Bibeln tar avstånd från? Han är som representant för KD konsekvent och står pall för grupptryck vilket han visar. Han har läst sin Bibel och vet vad den säger om “man som sover med man”.

 5. @Emelie
  Att inte vilja vara med på Stockholm Pride betyder inte att att man är mot alla HBT-människor. Det betyder bara att man inte vill vara med på Stockholm Pride. Stockholm Pride är inte detsamma som Sveriges samlade HBT-befolkning. Jag kommer inte heller att gå på Pridefestivalen. Det gör inte mig till galen böghatare.

 6. Det finns – hör och häpna – homosexuella svenskar som inte går på SP av princip. De vill inte visa sitt stöd för den skeva bilden av bögar som övererotiska narcisister. Snacka om folk som inte faller för grupptryck.
  Dessutom är det väl tveksamt om man kan beteckna homosexuella i Sverige som diskriminerade. Regeringsdeklarationer, myndighetsinstruktioner, riksdagsbeslut, TV-sofftid, schlagerprogram, författare, scenkonstnärer, skådespelare, kändisar och ministrar. Överallt finns de homosexuella och överallt stöds deras sak i lag och förordning.
  Någon lag för att skydda adopterade barn i samkönade relationer finns dock inte. Men det kanske inte är lika viktigt?

 7. Jag gillar inte heller att man måste tycka samma sak här i Sverige. Låt det uppstå konflikter för att man faktiskt har olika åsikter och prioriteringar. Låt människor ha sina egna ståndpunkter. Och sluta tvinga människor med att dom måste följa konsensus eller det politiskt korrekta.

Kommentarer är stängda.