Roligt twittrat om vaskning

“Vaskning” visste jag inte vad det var för bara en dag sedan. Men för er som inte snappat upp detta än: “Vaska” gör man om man beställer in två flaskor champagne på krogen och ber bartendern hälla ut den ena i vasken bara för att visa att man har råd.

Ja, det är sjukt. Läs gärna Smålandspostens ledarkommentar respektive Charlie Weimers (kd) debattinlägg om saken. Icke desto mindre går det att göra humor av det. Här är några roliga kommentarer från Twitter:

– Lyssnar på 2 CD, den ena utan öronproppar och den ena med proppar.

– Skriver tentan i alla 4 timmar, slänger den sedan direkt i papperskorgen.

– Vaskning: Har två veckor kvar på semestern men vaskar den ena och börjar om en vecka.

– Har förresten alltid två partners. Har kvar den ena och gömmer den andra.

– Köper två skivor, sprutar kaviar på en, får en CD-rom.

– Hyr två filmer. Ser den ena. Sover till den andra.

– Ofta man raggar upp 3 och bara går hem med 1.

– Betala fullt hos frisören men springa när hon klippt ena sidan.

– Jag bajsade två ggr igår. En gång i handfatet.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

11 reaktioner till “Roligt twittrat om vaskning”

 1. Eller som någon skrev: de borde skaffa sig ett jobb – då vaskar man automatiskt halva lönen.

 2. Att betala skatt till det allmänna är väl för fan inte som att hälla ut det i vasken? Om man inte har en väldigt säregen människosyn, förstås.

 3. Stefan:

  Skatten kommer andra människor till del.

  Det vi häller i vasken kommer i avloppet.

 4. Det jag undrade var vad det hade med människosyn att göra. Förstår fortfarande inte.

 5. För att handlingarna ska vara jämförbara krävs det att man betraktar det som kommer andra till del som slöseri med resurser, vilket innebär en viss människosyn.

 6. För att handlingarna ska vara jämförbara krävs det att man betraktar det som kommer andra till del som slöseri med resurser, vilket innebär en viss människosyn.

 7. Jaha, du menar alltså att Maria har en mycket omtänksam och empatisk syn på människor. Det var fint tänkt, om än något abstrakt.

 8. Stefan:
  Nej, jag menar inte att det är ett uttryck för empati att betrakta det som kommer andra till del som “slöseri med resurser”.
  Gör du det? ;)

 9. De finns de som klämmer till med “människosyn” så fort de inte gillar något. “Vad har du för människosyn?” kan man säga med uppbragt stämma. Men nu kan inte alla politiska åsikter hänföras till just människosynen. Två personer kan ha samma människosyn men ändå ha olika uppfattning, beroende på exempelvis på olika politikersyn. Vissa antar att politiker förvaltar skattemedlen klokt. Andra antar att politikerna förslösar skattemedel på exempelvis onödiga skrytbyggen, orealistiska vallöften eller på att höja sin egen lön.

 10. Nej, självklart kan inte alla politiska frågor hänföras till människosyn.

  Min poäng var dock att om man betraktar skatt som något som på det stora hela kommer andras välfärd till del, så kan man inte anse att betala skatt på det stora hela är slöseri med resurser. (Utan en säregen människosyn.)

  Jag är helt med på att saker och ting kan förbättras inom offentlig sektor, och tycker att privata utförare (men offentlig finansiering) är ett utmärkt sätt att komma åt vissa problem.

  Men den typen av retorik att “skatt är slöseri med mina pengar” – som kommer från mer nyliberalt håll, tycker jag är vulgär, och därför reagerade jag på det. (Även om det var ett tillspetsat skämt, så blev jag upprörd, eftersom jag vidhåller att skattens idé är solidarisk.)

  Den synen verkar ju även det borgerliga blocket ha, att välfärdsstaten är en solidarisk konstruktion, och inte ett slöseri med pengar.

Kommentarer är stängda.