Äckliga bögar och äckliga kristna

Vad är äckligast? Att vara bög eller att vara kristen? Tänk på alla kristna bögar, de måste ju var dubbeläckliga? – Nej, allvarligt talat, varför finns en sådan diskussion överhuvudtaget? Det är väl ingen som är äcklig alls?

Jag följer Marcus Birro på Twitter. I ett par dagar nu har han skrivit om alla dessa hatbrev som han har fått på grund av att han på Twitter råkat skriva kritiska rader om Pride-festivalen. Twitter, för er som inte är bekanta med det, är en mikroblogg där man bara kan skriva 140 tecken åt gången. I tidningen Dagen kan man också läsa om en kristdemokratisk partiarbetare som blivit trakasserade och kallade just för “kristna äckel”.

Hur kunde det bli så här? När jag var ung fick jag lära mig att bögar var äckliga. Den fördomen kunde jag lägga av mig tack vare att modiga homosexuella öppet talade om sin läggning. Jag är tacksam för det. Så varför vänds nu samma förakt mot dem som av någon anledning vill säga något kritiskt om gayrörelsen?

Att kristdemokrater kan vara snarstuckna mot homosexuella är känt, men även inom detta parti är detta påväg bort. Inom många kristna kyrkor har man också fortfarande problem med sin inställning till homosexuella. Men samtidigt är det många kyrkor som är precis tvärtom. Och många homosexuella är övertygade kristna. Jag tror att de motsättningar som finns inom kristenheten på denna punkt kommer att övervinnas en dag. Jag är hoppfull.

Det därför som jag ser det som en otrevlig trend att alla som uttalar sig kritiskt om Pride-festivalen ska löpa gatlopp. Varför ska inte Pride-festivalen kunna kritiseras? Hädar man mot Gud då, eller?

Göran Hägglund fick kritik för att han var den ende partiledaren som inte gästade Pride. Kanske var han den ende partiledaren som hade mod nog att avstå.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Äckliga bögar och äckliga kristna”

  1. Haha, årets dummaste blogginlägg?

    Snälla du. Men men, någon gång ska du väl också lära dig att nolltolerans mot hat är rätt :) Tycker däremot lite synd om dig.

  2. Vilket hat är det du syftar på? Hatet mot Birro eller hatet mot homosexuella? Du verkar tycka att hatet mot Birro är OK. Är det vad du kallar nolltolerans?

  3. Kom ihåg att Pride och RFSL inte representerar Sveriges bögar och flator. De representerar bara sina medlemmar och anhängare. Om dessa inte kan ta kritik utan att vräka ur sig glåpord så säger det kanske nåt om dem, men bara dem.

    Sammanblanda inte in mig i deras beteende bara för att jag är bög.

  4. Jag har inte skrivit att alla bögar samfällt har attackerat Hägglund och Birro. Så står det inte. Jag är övertygad om att de som står för de värsta kommentarerna varken är bögar själva eller engagerade av RFSL eller Pride Stockholm.

Kommentarer är stängda.