Välfärdens fiender i Uppsala län: Jag har listan

Vänsterpartiets ledare Lars Ohly anser att privata företag som producerar välfärdstjänster är “fiender” till välfärden. Uttalandet gjordes i ett tal i Gnesta på söndagen. Vilka är då fienderna?

Här är en lista över “fienderna” i primärvården i Uppsala län:

Aros läkarmottagning
Brukshälsan i Söderfors
Dr Wahlunds läkarmottagning
Carema, Enköping
Carema, Sävja
Carema, Liljeforstorg
Enköpingshälsan
Familjedoktorn
Husläkargruppen i Uppsala
Hälsohuset i Enköping
Ingrid Marie husläkarmottagning
Knivsta läkargrupp
Kåbohälsan
Ture Ålander läkarpraktik

Vi har som synes ganska få “fiender” i primärvården. Värre är det i exempelvis när det gäller sjukgymnastik. Här är “fienderna”:

AG Sjukgymnastik
Aktiv hälsa
Alsbo Sjukgymnastik
Bodymove AB
Ekeby Fysioterapi AB
Gamla Uppsala sjukgymnastik
Gunilla Berglund Sjukgymnastik
Hälsoalliansen
Motoriken Sjukgymnastik
Pelle Jansson Sjukgymnastik Gränby
Psykosoma
Rehabcentrum
Sjukgymnasttjänst
Uppsala Akupunktur och Sjukgymnastpraktik
Uppsala Ortopedisk Medicinmottagning
AL Sjukgymnastik
Bålsta hälsocenter
ENA Sjukgymnastik AB
Enköping Rehab Center
Helenas Sjukgymnastik
Hälsohuset
Torstens Fysioterapi
Älvkarleby Sjukgymnastik & Rehab

Men det är inte slut där. Ovanpå detta har vi 22 fientliga fotvårdsspecialister, 6 fientliga kiropraktiker, 8 fientliga naprapater, 33 fientliga psykoterapeuter samt slutligen 54 fientliga specialistläkare. Och då har jag inte ens gått in på tandvården.

Jag undrar vad Vänsterpartiets allierade inför valet säger. Är det också socialdemokraters och miljöpartisters uppfattning att alla dessa vinstdrivande företagare är fiender till välfärden?

Är det något jag verkligen kan garantera blir resultatet av ett forstsatt alliansstyre i landstinget här i Uppsala är att välfärdsföretagare inte kommer att bli betraktade som fiender. Den tanken är fullständigt galen. Jag förstår inte hur Vänsterpartiet kan anse att landets samtliga privata fotvårdsspecialister är samhällsfiender.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Välfärdens fiender i Uppsala län: Jag har listan”

 1. Mycket bra listning!

  Det blir ju ännu mer oroväckande om man tänker efter vad politiska grupperingar långt ut på vänsterkanten brukar göra med sina “fiender”. Just nu är det bara retoriken som är högt uppskruvad…

  :-)

 2. De privata företagen kan erbjuda samma vård/utbildning (ofta till och med bättre) till mindre kostnad än offentlig sektor kan, och Ohly har mage att uppröra sig över att företagen plockar ut denna vinst.
  Uppenbarligen drivs tusentals skolor och vårdinstitutioner i offentlig regi så fantastiskt ekonomiskt ineffektivt runt om i landet att driftiga entreprenörer kan plocka ut denna vinst.
  Det riktigt upprörande är att Ohly och hans gelikar under årtionden stött ett system som låtit många miljarder skattepengar försvinna ut i det svarta hål som är offentligt driven vård och skola.
  Ohly har ingen rätt att ifrågasätta företagens vinst, han skall stå till svars för varför han vill fortsätta kasta miljarder skattekronor in i detta svarta hål, och varför han låtit dessa institutioner drivas så ineffektivt!

Kommentarer är stängda.