T-banebutlern kommer att bli en klassiker

Socialdemokraternas utspel om en T-banebutler i Stockholm lär bli en klassiker. Har du inte läst förslaget, gå i så fall till DN Debatt nu och läs. Fantasifullt? Ja, men hjälp så orealistiskt.

Själva idén med tunnelbanestationerna som servicecentraler för alla pendlare är i grunden sympatisk. Sympatisk är också idén att där ska säljas enkla tjänster, såsom tvätt av kläder.

Men vänta nu? Tvätt, är inte det hushållsarbete? Är det inte Socialdemokraternas fasta övertygelse att var och en ska ta rätt på sin egen skit? Sossarna i Stockholm vill att alla ska tillgång till en “butler” i T-banan, men ingen ska få ha en “butler” i sitt eget hem.

Jag undrar också vem som kommer att ha råd att lämna in sin tvätt hos T-banebutlern. Redan nu finns det ju butiker som erbjuder vanlig klädtvätt. I Uppsala kostar det 20-30 kr att få en skjorta tvättad.

Få vanliga löntagare har råd med det. Det är därför Alliansen införde RUT-avdraget. Det är för att fler ska ha råd att köpa just tvätttjänster. Men Socialdemokraterna är ju som bekant mot RUT.

Även om T-banebutlern finns där och erbjuder sina tjänster kommer knappt någon att ha råd att utnyttja honom. Klädtvätt är en arbetsintensiv produkt och höga skatter på arbete gör tjänster dyra att köpa. Det är det som är hela problemet med tjänstemarknaden. Det är därför som exempelvis Maud Olofsson gått ut med att hon vill sänka momsen på tjänster.

____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “T-banebutlern kommer att bli en klassiker”

  1. Man undrar hur det kan komma sig att detta stora statsbärande parti har sjunkit så lågt att de fullkomligt saknar visioner och idéer om framtiden. Undrar också vad gammelsossar i Norrbotten tänker om elitsossarna i Storstan. Galet är vad det är.

Kommentarer är stängda.