Klottrare gripna för klotter i samband med klotterkonventet

När jag häromdagen påstod att det inte finns någon gräns mellan de som målar “grafitti” och de som är klottrare var det naturligtvis några som påstod att jag inte alls visste vad jag talade om. Nu rapporterar polisen att de har gripit 10 personer för skadegörelse i samband med konventet.

Jag är en person som gärna säger “Vad var det jag sa?”. Så nu säger jag det: Vad var det jag sa?

Det finns ingen skillnad mellan de brottslingar som kallar sig grafittikonstnärer och de som ägnar sig åt skadegörelse för att de tycker att det är coolt. Det är samma människor. Det är det olagliga i det hela som är sjävla drivkraften. Alla försök att dämpa klotter med att tillhandahålla lagliga klotterväggar är dömda att misslyckas.

Så här skriver polisen i sitt pressmeddelande:

En 16 årig kille blev gripen av polis på bar gärning då han klottrade med sprayfärg på ett elhus i direkt anslutning till festen, då han var på väg hem. Han berättade att han sett ett par kända namn inom klotterkulturen måla på den provisoriska väggen på event-området och att han suttit och pratat med en annan äldre klottrare i ca en halvtimma. Strax därefter då han var på väg hem hade han klottrat på ett elhus med sprayburkar som de äldre klottrarna hade lämnat efter sig då de stått och målat tidigare.

Polisen som samtalade med ynglingen var av den uppfattningen att han blivit så inspirerad av de äldre klottrarna (efter samtal med dem samt sett dem klottra/måla) att han direkt efteråt begått skadegörelse genom klotter, med de sprayburkar som han tagit med sig från eventet.

Moderaterna i Stockholms stadhus kräver nu ersättning från Riksteatern för skadegörelsen. Inget orimligt krav. Riksteatern finansieras med skattemedel. Det är också skattemedel som går åt för att sanera efter klottrarna samt ställa dem inför rätta. Alternativt kan man tänka sig att Riksteatern får sitt statsanslag minskat med den summa pengar som deras gullande med brottslingar har kostat skattebetalarna.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: