PRO för fortsatt höga skatter på pensioner

Jag får nog erkänna att jag missuppfattat PRO:s krav. Jag trodde organisationen ville ha sänkt skatt för pensionärer. Men så var det visst inte. PRO:arna är glada och nöjda med höga skatter på pensioner, bara det blir höga skatter på löner också.

Det viktiga, säger PRO:s ordförande till SvD, är att skatten på lön och pensioner är densamma. Det viktiga är inte att få sänkt skatt för pensionärerna, utan att skattesatsen är densamma. Alltså, gärna fortsatt hög skatt på pensioner om det är så att löntagarna får höjd skatt. Enligt traditionellt socialdemokratiskt tänkande är det rättvist om det är lika dåligt för alla.

PRO, Pensionärernas riksorganisation, har i alla år hävdat att den är en politiskt obunden rörelse, trots att alla vet att det är en del av arbetarrörelsen. Det är sossarnas pensionärslobby. Inget fel i det. Men varför inte tordas säga det som alla vet?

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: