Rätt av TV4 att stoppa SD:s film

Jag tror visserligen inte att Sverigedemokraternas reklamfilm strider mot lagen, men jag förstår till fullo att TV4 inte vill visa den. Jag hade också sagt nej.

I filmen anklagas Sveriges samtliga invandrade muslimer för att sno åt sig svenska pensionärers pengar. Partiet vill med sin film få oss infödda svenskar att säga att det är muslimernas fel att pensionärer har dåligt med pengar, att det råder arbetslöshet, att det finns brottslighet, och så vidare. Filmen är helt enkelt vidrig.

Det vidriga måste ändå analyseras och kommenteras. Jag publicerar därför filmen här på min blogg. Jag har dock bara något hundratal läsare i veckan. TV4 har ett par miljoner. Jag lämnar dessutom inte filmen okommenterad, vilket TV4 hade varit tvungen att göra om kanalen hade valt att sända filmen.

Så ta ett djupt andetag. Sätt dig till rätta. Varning utfärdas. Det är sjuka hjärnor som står bakom denna film. Men det sjuka måste studeras för att vi ska kunna förstå vilken boten är. Här är filmen:

___________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

14 reaktioner till “Rätt av TV4 att stoppa SD:s film”

 1. Hej!
  Förstår inte varför du och TV4 tycker att det är rätt att stoppa denna reklamfilm. Om du anser att det är sjuka hjärnor som producerat densamma så föreslår jag att du kikar på alla andra reklamsnuttar på TV4. Snacka om sjuka hjärnor som producerar denna skit!

 2. Var i “reklam”snutten sägs det att det är invandrarnas fel “att det råder arbetslöshet, att det finns brottslighet, och så vidare.”??

  Kan det vara så att det är dina egna förutfattade meningar om SD som gör att du tolkar filmen som du gör?

  Det är ju tack vare förutfattade meningar som vi har rasism…

 3. Ja filmen riktar ju kritik mot den kvinnosyn er egen kandidat Abdirisak Waberi i Göteborg står för, så jag förstår att det måste vara jobbigt för dig…

 4. Vad hände med “Jag må hata din åsikt men jag går i döden för att låta dig framföra den”

  Att stoppa filmen är det mest korkade tv4 kunde göra. det har resulterat i MASSVIS med GRATIS reklam för SD. (se streisandeffekten) och de kan ännu en gång spela ut martyrkortet.

  Det är hemskt att se hur korkade “etablisemanget” är då det gälelr hanteringen av SD och hur illa det går på grund av detta.

 5. Jag läste för någon dag sedan ett uttalande som påstods gjort av en person från Vitryssland, tycker jag mig minnas:

  “Det finns mer yttrandefrihet i Ryssland än i Sverige”.

  Jag tror att han har en poäng där. Han känner igen sig.

 6. Sverigedemokrater är primadonnor. De känner sig kränkta av vad som helst.

  Jag vet att SD ofta åker på spö av radikala s.k. antirasister som alltid konsekevent förstör SD:s torgmöten.

  Men TV4:s beslut att inte visa SD:s film har inget med det att göra. TV4 är ett fritt TV-bolag som har rätt att visa vad de vill. Den rätten inbegriper också rätten att låta bli att visa vad de vill.

  Eller är det så att ni Sverigedemokrater tycker att det ska finnas en lag som säger att fria medier ska vara tvungna att visa era filmer?

 7. Tolkar jag det rätt när du dömer ut personer som har en speciell politisk åsikt? Med tanke på hur stort stöd SD har fått i Sverige så är väl det inte så smart gjort? Är inte Sverigedemokrat själv men dömer inte ut dem för sina åsikter. Är det så att Sverige består till stol del av “rasister” som ni uttrycker det eller är det så att det kan vara någonting fel på invandringspolitiken som gör att ni tappar väljare till SD?

  Du har väldigt ofta konservativa åsikter har jag märkt och det du skriver stämmer väldigt bra överrens med SD:s ideologi. Minus invandrarfrågan då eftersom det är känsligt. Förklaring?

 8. Ja, jag “dömer ut” folk med sjuka åsikter. Inte så att jag önskar att de ska brinna i helvetet, men väl så att jag önskar att de får så lite inflytande över svensk politik som möjligt.

  Mitt parti tappar för övrigt minst av alla till SD. Det är inte vi moderater som tappat greppet, utan det är sossarna. Se på kommuner som Trelleborg, Svedala eller Landskrona. Det är gamla sossefästen som SD nu är på väg att ta över.

  Min konservativa inställning i invandringspolitiken utmynnar i att jag anser att mitt land ska hålla fast vid traditionen att i kristen anda erbjuda förtryckta människor en fristad. Det är den traditionen som gör vårt land respekterat i omvärlden och som gör att jag känner mig stolt över att säga att jag är svensk.

 9. Frågan är vad du gör hos M när din åsikt speglar KD:s politik?
  citat ur din blogg: där eleverna samlas till morgonbön och där skolavslutningarna hålls i kyrkan under högtidliga former. I denna skola undervisar man också om kristendomen och uppmanar eleverna att leva i enlighet med den livsfilosofi som predikas i Nya Testamentet. ”Älska din nästa såsom dig själv”, ”Döm inte andra om du själv inte vill bli dömd”, osv. Med andra ord, jag skulle gärna se att det fanns skolor som var som skolorna var förr.

  Hur tror du andra moderater sverige över ser på denna syn?
  btw så har jag redan tagit reda på svaret på den frågan =)

 10. Jag har inga direkta synpunkter på dig eller din åsikt, utan frågar för att det är intressant för det första =)

  Under ett torgmöte i Härnösand idag så frågade jag politikerna i moderaternas valstuga om deras och partiets syn på konservatism och som ett exempel så tog jag med kristen lära och morgonbön i skolan… Eller nästan ordagrant som du beskrev.
  Det möttes med att det absolut inte var någonting som moderaterna jobbar för och att det vore ren idioti.

  Beatrice Ask som också var med i valstugan berättade att det var ett uttalande som moderaterna absolut inte stod för. Blev en härlig debatt om det iaf =) Det tackar jag för :D

 11. M arbetar inte för att det ska vara morgonbön i den kommunala skolan. Det är alldeles riktigt. Det är jag inte för heller. Det citat du lyfter fram från min blogg handlar dock om friskolor. Moderaterna är för att kristna friskolor ska få arrangera morgonbön.

Kommentarer är stängda.