Kampanjlåtarna: Vänsterpartiet – Robin Hoods vänner

Så här dagen efter beskedet att De rödgröna tänker höja arbetsgivaravgiften på alla under 26 år med 7,8 miljarder och samtidigt ge pensionärerna en skattesänkning på 7,5 miljarder, kan kanske Robin Hood vara ett lämpligt tema.

Robin Hood, vad var han känd för? Hur var det nu? Han stal från de rika och gav till de fattiga. Vänsterpartiets kampanjlåt heter “Robin Hoods vänner”. Om man beskattar ungdomar under 26 år med 7,8 miljarder och ger pengarna till pensionärerna, är man då en Robin Hood?

Jag kan förstå att Vänsterpartiet tänker så. Så här går nämligen texten:

Med pappas mastercard, I mercan som har drag
På tennisveckan mår han riktigt bra
Att spruta ut champagne, att inte ha nån skam
Bonusmiljoner, shoppa loss i trans

Vänsterpartiet tror tydligen att det finns många som har det på det viset. Då kan jag förstå att de vill slå till med skatter på just unga.

Här är låten: Robin Hoods vänner.

Jag måste säga att jag tycker det är lite märkligt att så få uppmärksammar De rödgrönas löfte om en jättehöjning av arbetsgivaravgiften på unga under 26 år. Det är typ jag och MUF. Man höjer skatten på unga för att sänka den på gamla. Så ser Vänsterpartiets “rättvisa” ut.

Tidigare inlägg i denna serie med kampanjlåtar finns här: https://stefanolsson.nu/category/kampanjlatarna-2010/

Dela med andra: