Kampanjlåtarna: Sverigedemokraterna – Vi är på gång nu

Idag, fredag, har det snackats mycket på arbetsplatser och på pubar om Sverigedemokraterna. Folk är oroliga över vad som sak hända om de kommer in i riksdagen. Men jag hävdar som bekant att man inte behöver vara så bekymrad.

Ett av skälen till att jag tror så kommer faktiskt fram i SD:s kampanjlåt, “Vi är på gång nu”. Texten handlar om att kampen har varit lång, men att det nu äntligen är dags. Det är nu partiet ska ta steget in i riksdagen

Att komma in i riksdagen är partiets mål. När det väl har kommit in kommer Sverigedemokraterna aldrig att vilja sätta sina mandat på spel. De kommer därför inte att ställa till med särskilt mycket bråk. Om de hotar att fälla Reinfeldt som statsminister kan han i sin tur hota med nyval. SD kommer aldrig att våga sig på ett nyval när man precis tagit sig in i demokratins finrum. Ett nyval skulle riskera att de förlorar sina platser.

Sverigedemokraterna kommer sannolikt också att redan nu börja tänka på valet 2014. Om de driver en extrem linje, galet invandrarfientlig, islamhatande och röstar med Socialdemokraterna och de rödgröna gång på gång för att jäklas med Reinfeldt, kommer de att straffas av sina väljare. Jag är övertygad om att SD:s väljare vill ha ett lugnt och städat parti som inte röstar fram Mona Sahlin som statsminister.

Slutsats: Sverigedemokraterna har inget att sätta emot Alliansen. SD kommer att bli överkört i alla viktiga frågor.

Tidigare inlägg i denna serie med kampanjlåtar finns här: https://stefanolsson.nu/category/kampanjlatarna-2010/

Dela med andra: