För dig som röstat på sossarna tidigare men nu tvekar

Många som röstar på socialdemokraterna brukar säga “Jag är socialdemokrat”. Därför blir det ofta svårt för dem att överge sitt parti trots att de är besvikna på sitt det. Det blir en identitetskris. Då kan det vara bra med lite hjälp. Här är tre personer som brottats med samma fråga:

Jonas Gardell skriver i Expressen att han är socialdemokrat men…

Hur man än räknar på de rödgrönas fastighetskatteförslag innebär det att en herrgård i Örkelljunga blir skattefrälse jämfört med ett småhus i Stockholmstrakten. Jag har verkligen försökt att tycka att förslaget är bra – eftersom det är rimligt att vi som tjänar mest också avstår mer – men det går bara inte.

Greger Hatt, tidigare talskrivare åt både Ingvar Carlsson och Mona Sahlin, berättar på Newsmill att han gått över till Centern. Socialdemokraterna har inte klarat av sin förnyelse:

Jag har sagt till alla sossar som velat lyssna sen förra valet att (s) behöver skaffa sig en egen Anders Borg, i bemärkelsen en person som systematiskt driver fram idéförnyelse. Men istället för att ta sig an det och gå på djupet har man gått in i uppfinnarverkstan för politiska ord. Arbetslinje och jobbskatteavdrag har då blivit “pensionärsskatt,” trots att regeringen sänkt skatten för pensionärer mer än den förra. Nödvändiga reformer av rehabiliteringskedja och sjukförsäkring blir “slag mot de cancersjuka,” när sjuka misshandlats av självtillräckliga stuprörssystem i decennier. En marginell sanering i den vildvuxna floran av statligt ägande, där staten fortfarande är störst ägare på Stockholmsbörsen, blev “utförsäljning av vår gemensamma egendom.” En tiodubbling av antalet miljöbilar blev “passiv miljöpolitik.”

Leif GW Persson, står dock för det mest intressanta inlägget. När han blev intervjuad av SR P1 Morgon om sin nya roman passade redaktionen på att fråga om hans relation till socialdemokratin. Leif GW har alltid varit socialdemokrat och menar att han har partiet att tacka för mycket, men något har gått snett. Med stor vånda, berättar han, kommer han därför inte att rösta på sossarna i detta val.

Här kan man lyssna på inslaget: Kalla fall för Leif GW Persson (samtalet om socialdemokratin kommer mot slutet av intervjun).

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “För dig som röstat på sossarna tidigare men nu tvekar”

  1. Partiet har inkvoterat en dagispladdrande nolla som ledare
    så lönge hon ör kvar kommer det att fortsätta slå sina egna bottenrekord i opponionsundersökningarna

  2. Så illa är det väl ändå inte? Allt kan ju inte vara Sahlins fel. Hon är ju ändå känd sedan flera år tillbaks som förnyare inom S. Jag tror mer att det är partiet i sig som är problemet.

Kommentarer är stängda.