Kampanjlåtarna: Piratpartiet – Vote 4 Pirate

Ett parti som garanterat inte kommer att komma in i riksdagen är Piratpartiet. Vad hände egentligen? Gick det inte att bara driva en fråga?

Piratpartiet fanns med redan 2006. Redan då vill de ladda ned musik och videofilmer gratis. Såvitt jag vet har inget förändrats. Musiker och kompositörer ska jobba gratis, tycker partiet. Idag kom lyssnade jag på en diskussion i vår valstuga, Moderaternas stuga. Två tonårsgrabbar klagade på att det kostar 10 kr att ladda ned en låt. Vi som var med förr vet att detta inte ens är hälften mot vad man fick betala på den tiden man köpte singlar.

Den här låten lär väl i alla fall vara gratis att ladda ned. Det är Piratpartiets kampanjlåt, “Vote for Pirate”.

Tidigare inlägg i denna serie med kampanjlåtar finns här: https://stefanolsson.nu/category/kampanjlatarna-2010/

Dela med andra:

5 reaktioner till “Kampanjlåtarna: Piratpartiet – Vote 4 Pirate”

  1. Mhmm… precis som moderaterna tycker att ALLA arbetare ska jobba gratis, då den enda fråga moderaterna driver är att de rika ska bli rikare?

  2. Vad menar du? Alliansregeringen har sänkt inkomstskatten för alla som jobbar, vilket gör att alla som jobbar har fått ca 1500 kr mer per månad. Kallar du de det jobba gratis?

  3. Nu var det iofs. DU som började med att förenkla och förvränga världen till oignekännelighet. (eller är du så pass opåläst att du t.om. TROR på din egen text här ovan?)

  4. (piratpartiets modell gör att FLER musiker och kompositörer kan få MER betalt för sitt arbete utan att det äts upp av mellanhänder, kallar du DET att jobba gratis?)

  5. Om man kollar Piratpartiets valmanifest talas om Fri fildelning och Fri sampling. Hur ska kompositörerna få ersättning om fildelningen blir fri? och framför allt, hur ska de få MER betalt, som du skriver? Man får lätt intrycket av att omsorgen om konstnärerna sker med armbågen. Ni vill bara ladda ner låtar gratis. Det finns inget ädlare motiv än så. Och det verkar svenska folket fatta. Ni kommer inte in i RD.

Kommentarer är stängda.