Den nya bröstpumpspolitiken

Lars Ohly (V) kommer att bli minister i händelse av en rödgrön valseger. Ohly menar på fullaste allvar att landets samtliga nyblivna mammor ska använda bröstpump för att barnens pappor ska vara hemma med de nyfödda barnen.

Observera att det här inte är ett skämt. Det här är Vänsterpartiets politik. Det är det här man röstar på om man röstar på De rödgröna.

Men Socialdemokraterna och Miljöpartiet står väl inte för det här? Att alla mammor ska tvingas använda bröstpump? Nej, det gör de inte. Men grejen är just den att frågan om kvoterad föräldraförsäkring fortfarande är en fråga där De rödgröna inte är överens.

Mona Sahlin är positiv till kvotering men törs inte genomdriva det för hon vet att allmänheten inte gillar förslaget. Men om nu hon och Ohly får bilda regering tillsammans och han konsekvent driver bröstpumpsfrågan. Vad blir då i slutändan resultatet?

Det är det här som är skillnaden mellan Socialdemokraterna under Mona Sahlin och Socialdemokraterna under Göran Persson. Persson var inte särskilt populär, men han var tydlig. Han skulle aldrig släppt fram en kalkonfråga på det här viset.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Den nya bröstpumpspolitiken”

  1. Hörde på ekot i morse att det var ett problem med politiker som engagerade sig i facebook-grupper & dyl. som ägnade sig åt att driva med motståndarnas partiledare.
    Nu står det fast och klart att man inte behöver syssla med sådant som borgerlig; de gör ju ett bättre jobb med att driva med sig själva än vad en handfull MUF’are någonsin skulle kunna lyckas med.
    Bröstpump, krav på USA om nedläggning av alla utlandsbaser, butler i tunnelbanan….
    Ha ha ha!!!

Kommentarer är stängda.