Apoteken De rödgröna ville stoppa

En kompis till mig mejlade över en nyhet om hur det har gått på Apoteksmarknaden efter det att monopolet upphörde. Branschorganisationen Sveriges Apoteksförening har nya siffror. 100 nya apotek, 850 nya öppettimmar.

“På mycket kort tid har antalet apotek i Sverige skjutit i höjden. Historiskt har Sverige haft ett mycket lågt antal apotek per invånare jämfört med resten av Europa. Sedan fler aktörer fått möjligheten att öppna apotek ser vi nu att klyftan minskar snabbt. Genom att möjliggöra för fler aktörer att öppna, driva och äga apotek skapas en dynamik som medför bättre service och större tillgänglighet för kunderna”, säger Johan Wallér, som är VD på Apoteksföreningen i ett pressmeddelande.

Det här är inte bra, tycker Socialdemokraterna. Redan förra året förklarade Ylva Johansson, socialdemokraternas välfärdspolitiske talesman, att apoteksreformen ska rivas upp vid en rödgrön valseger. Det ska inte finnas några privat drivna apotek, menar hon. Läs här i SvD om den saken.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: