Marta Obminska (M) är ny riksdagsledamot för Uppsala län

Valet är över. Vi har en oklar parlamentarisk situation. Dock ingen som jag egentligen fruktar enär Sverige även tidigare har regerats av minoritetsregeringar.

I Uppsala har vi Moderater gjort stora framsteg. Alliansen skopar hem egen majoritet i kommunen och i landstinget. Men vi har också blivit störtsta parti i riksdagsvalet. Vi får 30,1 procent i vår valkrets.

Därmed får vi också in ytterligare en riksdagskandidat. Nr 4 på listan, Marta Obminska, blir därmed riksdagsledamot. Jag är mycket glad över detta. Marta och jag är goda vänner sedan länge, och det var Marta som en gång tjatade på mig att jag skulle engagera mig i partiet.

Här är hon, Uppsalas nya representant i den lagstiftande församlingen, fru Obminska i Uppsala:

_____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: