Israel tillbaka på ruta ett

“Vi arbetar självfallet såväl för att alla nya bosättningar eller utvidgningar av de gamla stoppas liksom för att de direkta fredssamtalen fortsätter”, skriver Carl Bildt på sin blogg.

Det största hindret för fredsförhandlingarna mellan Israel och Palestina är de israeliska bosättningarna på Västbanken. I natt lyftes det tillfälliga byggstopp israeliska regeringen utfärdat. Nu står vi därför på ruta ett igen. Benjamin Netanyahus regering lovar ingenting när det gäller bosättningarna.

Min uppfattning är att en förutsättning för framgångsrika förhandlingar kräver ett totalt byggstopp som ett första steg. Byggstoppet ska då omfatta all nybyggnation, inklusive den som redan fått regeringens godkännande och även omfatta Östra Jerusalem.

Det är också Sveriges, EU:s och USA:s uppfattning. De enda som inte accepterar detta är Netanyahus regering. Just nu ser det därför inte bättre ut än att vi får vänta in nästa val till Knesset och hoppas på en ny regering i Israel.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Israel tillbaka på ruta ett”

  1. Problemet är att parterna förhandlar inte med varandra utan ANDRAS inflytande!

    Endast utan inblandning kan de förhandla själva en lösning till konflikten som ger de den så länge efterlängtad fred samt självständigt Palestinsk stat.

    De är kapabla att förhindra sina egna extremister att torpedera ansträngningen att åstadkomma en rättvis överenskommelse.

    Varför ingen vill tro på att de är kompetenta att genomföra detta själva?

Kommentarer är stängda.