Programledare i P1: “Jag tror inte på arbetslinjen”

Är det någon som tror att en programledare i Sveriges Radio hade fått jobbet om han öppet deklarerade att han var mot bidragslinjen? Nej, opartiskheten skulle vara körd, eller hur?

I svensk mediekultur är dock normen för opartiskhet ofta detsamma som att vara vänster. Ett praktexempel på det är komikern, författaren med mera Özz Nujen som är ny pratshowvärd i P1.

Idag blev han på morgonen intervjuad av P1 Morgon. Vad ska programmet handla om? frågades det. Det ska handla om jobb. “Jag tror inte på arbetslinjen”, förklarade Nujen. “Jag tror att det var Fredrik Reinfeldt som stal den där skylten i Polen: Arbeit macht frei.”

Om Nujen hade varit borgerlig, och sagt att han var emot bidragslinjen, dvs. socialdemokraternas politik, hade hans tid i etern skurits ned till en halv sekund. Han kommer självklart att gömma sig bakom sin roll som komiker. “Det vara bara ett skämt”, kommer vi att få veta. Nä, det är nog sant, vi ska inte ta Nujen på allvar. Frågan är om vi ska ta Sveriges Radio på allvar.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Programledare i P1: “Jag tror inte på arbetslinjen””

  1. Ödmjukhet vore kanske på sin plats från komikern. Även pajaser räknas väl som komiker. Tycker nog pajas är en mer lämplig benämning på pajasen özz. Hans idol, Charlie Chaplin ska han definivt inte jämföra sig med. Hur kan SR släppa lös en dylik sörja io P1.

  2. Jag tycker han är rolig, så det är just inte det som är problemet, utan att SR inte verkar veta vad de håller på med.

  3. Jag hörde att (s) också använt “Arbeit macht frei” på en av sina falska moderatknappar som de delade ut.

    Smaklöst Özz!
    Smaklöst (s)!

  4. Man kan ju också se det så här: Vänster har gett upp arbetslinjen. De vill inte kännas vid den, de tror inte på den. Folk som argumenterar för arbetslinjen kan jämföras med nazister. Ett tydligare ställningstagande mot arbetslinjen går inte att göra i Sverige. Samtidigt vet vi att arbetslinjen – eller idén bakom – är den enda hållbara för framtiden. Kloka sossar vet detta. Om idiotsossarna får styra partiet kommer de att förlora 2014 också. Och det är ju bara bra. Sedan kan Özz skoja hur mycket han vill. Högern regerar ändå.

Kommentarer är stängda.