Jag vill inte spela med i SD-paniken

Dagligdags kommer det nu nyheter om folk som gör det ena efter det andra för att straffa Sverigedemokraterna. Reportrar gör reportage med dold kamera. Fackföreningar utesluter SD-sympatisörer m.m.

Jag har också fått uppmaningar till att delta i demonstrationer och att på andra sätt delta i Aftonbladets kampanj “Vi gillar olika”. Men jag kommer, som den skeptiker jag är, inte delta i något av detta. Jag tror nämligen att SD-paniken bara gynnar detta parti.

Precis som många andra hoppas jag att SD åker ur riksdagen 2014 och aldrig kommer tillbaka. Men jag inser att det kommer att vara mycket svårare än vad vi tror. Många av dem som röstat på partiet har inte gjort detta av rationella skäl. Dessa väljar reagerar inte på politiska angrepp på samma sätt som S- och M-väljare gör.

SD är som bekant bra på att spela martyrer, men de spelar också rollen av den “egentliga oppositionen”. Ju oftare de får inta denna roll, desto bättre är det för dem.

nyavagen
Sveriges Radios program Nya vågen bjuder Sverigedemokraterna på ett självmål.

Ett praktexempel på en icke-fungerande angreppsmetod lyssnade jag på i radion i tisdags. I programmet Nya vågen bjöd man in Sverigedemokraternas kulturpolitiske talesman och tussade ihop honom med ett gäng kulturdebattörer. Det blev en typisk alla mot en-situation.

Diskussionen kom att bland annat att handla om den kritik som SD riktat mot att skattepengar går till att finansiera skräpkonst, som t.ex. fotografier föreställande tidelag (Andres Serrano).

Vem tror ni vann? På den ena sidan fanns två kulturdebattörer som påstod att det närmast var nazism att vägra skattepengar till fotoutställningar föreställande tidelag. På den andra sidan fanns en SD-representant med en fullt rimlig fråga. Två mot en. En idiotisk ståndpunkt och en normal. (Jag tycker inte heller skattepengar ska gå till att finansiera foton med tidelagsbilder.)

Lyssna gärna själva på debatten. Inslaget börjar efter ca 27 minuter. Det hela spårar ur totalt vid 39 minuter.

Det är självklart att Sverigedemokraterna vinner på en sån här debatt. De får spela sin oppositionsroll och “röra om i grytan”. De vill att kulturdebattörer som företräder etablissemanget ska tappa huvudet och kalla all kritik mot den rådande kulturpolitiken för nazism. Det är också precis detta som SD-väljarna vill ha.

Därför tänker jag inte spela med i den SD-panik som pågår nu. Vi blir inte av med detta parti på det viset. SD kommer att förlora sitt väljarstöd när vi som tillhör de etablerade partierna har förstått vad de nuvarande SD-väljarna upplever för problem i samhället. Det har vi inte riktigt koll på just nu. När vi kan presentera ett trovärdigt alternativ för dem kommer vi att få tillbaks väljarna helt enkelt för att vi har kunniga och seriösa politiker, vilket SD inte har.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

6 reaktioner till “Jag vill inte spela med i SD-paniken”

 1. Varför är det så viktigt att uttrycka att man hoppas att just SD åker ut ur riksdagen? Kan man hålla med alla andra 7 partier, eller är det helt enkelt för osannolikt att de åker ur riksdagen 2014?

  Sverigedemokraterna kanske är mer av en lågoddsare eftersom ingen vet hur allmänheten kommer uppfatta dem i riksdagen under mandatperioden.

  På din fråga om vad SD-väljarna ser för problem så kan man alltid kolla på VALU och olika opinionsmätningar. De viktigaste frågorna för SD-väljarna berörde invandring, lag och ordning samt äldrefrågor.

  Jag tror inte att någon som vill ha generösare invandringsregler lägger sin röst på SD. Ändå kan man få intrycket av vissa kommentatorer att de inte vill erkänna att invandringsmotstånd har ett stöd i opinionen som man kan vinna väljare på.

 2. Ni Sverigedemokrater är bra på att spela offer. Det är inte så att jag bara vill bli av med just er. Jag skulle inte ha något emot om sossarna åkte ur riksdagen 2014 heller.

  Jag tror att era väljare tror på en del av era förslag eftersom vi som tillhör de etablerade partierna inte lyssnat tillräckligt bra på alla grupper. När vi har gjort vår hemläxa kommer vi dock att kunna presentera förslag som löser deras problem, men som inte lastar invandrarna för allt elände.

  Skillnaden mellan er i SD och oss i M är att vi förespråkar likabehandling av alla människor, i enlighet med den urgamla principen att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad.

 3. Moderaterna,är bra i hyckleri,många flintskalliga moderatgubbar hyllar mångkultur men har sjelv valt att bo etnisk homgent svenskt område

  framtiden blir spännande,då när stenkastargängen(Stefans gullegossar) blir fler och lämnar sitt revir och söker till villa område,i sånt läge kommer många tokmoderater att vakna men då det är för sent

 4. Ingen risk. Några gullgossar hos gatstensvänstern har jag inte, vilket alla som läser min blogg vet.

Kommentarer är stängda.