Filmbeviset för att slöjförbud inte funkar

Även om jag ogillar islamisternas krav på att kvinnor ska bära heltäckande slöja tror jag inte på ett förbud. Det går inte att förbjuda sådana saker utan att det blir larvigt.

Här är en film gjord i protest mot slöjförbudet i Frankrike. Kreativt och roligt, och det visar hur löjligt det blir när man försöker styra folks klädval med lagar.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Filmbeviset för att slöjförbud inte funkar”

 1. Jag håller fullständigt med. Allt prat om slöjförbud gör mig sugen på att börja gå omkring med burka själv i ren protest. Ingen ska tvinga mig att bära burka om jag inte vill, ELLER att avstå från burka om jag vill ha en på mig.

 2. Jag prövade nyss hur det var att gå omkring med detta klädesplagg inomhus,genom att slänga på mig ett rejält tygskynke. Det tyngde ner flera kg kändes det som. Lägg till paniken man får av att inte kunna andas normalt sedan.
  Men det är säkert praktiskt om man inte vill bli igenkänd eller inte haft tid att tvätta håret.
  Nej,allvarligt talat. Ett förbud skulle vara en hjälp för de som är tvungna att bära det pga det sociala trycket från familjen. De kan få arbete och frihet på ett helt annat sätt.
  Det står ingenstans i Koranen eller i traditionen att ansiktet måste döljas. Däremot är det nog bra mot blåst,kyla,solbränna…
  Den vanligste färgen är tydligen ljusblå – passar moderater!

 3. Som jag skriver skulle jag gärna se att nikaber och burkor försvann. Men jag vill inte att alla mina åsikter blir lagar. Allt jag gillar och ogillar kan man inte ha lagstiftning om.

 4. Då får man gå den hårda ekonomiska vägen. Står man inte till arbetsmarknadens förfogande o är ung o frisk ska man inte ha försörjningsstöd.

Kommentarer är stängda.