Så blir det när politiken tar över i kyrkan

Jag har inga problem med att en biskop smäller på politiker i en predikan. Kyrkan ska ju vara fri från staten. Problemet är inte att biskop Eva attackerade Sverigedemokraterna utan att hon lånar ut sig till den radikala vänstern.

Så här sa Eva Brunne i sin predikan:

Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna.

Det hade ju varit fint och bra att ge dem ett erkännande som ett spontant ord från svenska folket. Men är det något man vet om dessa demonstrationer så är det att de alltid är arrangerade av yttersta vänstern, dvs. från Vänsterpartiet och vänsterut ända bort mot avgrunden.

brunne
Eva Brunne är biskop i Stockholms stift.

Och vid avgrunden finns våldsverkarna, de som inte tolkar Jesu ord om att “stenarna ska ropa” som ett uttryck för Guds kraft, utan som just anser att stenkastning är en legitim politisk metod. Hur många tror att biskop Eva kommer att ge dem en verbal hurring nästa år? Hand upp!

Sverigedemokraterna i sin tur får skylla sig själva. De råkar ju faktiskt vara för en politiserad kyrka. De vill ha tillbaka statskyrkan och håller sig med egna representanter i kyrkomötet. Precis så här blir det när man tvingar in kyrkan i politiken. Som man bäddar får man ligga.

_____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Så blir det när politiken tar över i kyrkan”

  1. Jaha. Moderaterna har ett kyrkopolitiskt program. Jag undrar vad de moderata kyrkopolitikerna tycker om Biskop Brunnes sympati för alla deltagarna i demonstrationerna.

    Hur skulle Regeringen reagerat, om Biskop Brunne hade tagit oförrätterna mot alla sjuka som tvingas till självmord och kastas ut ur sjukförsäkringen som utgångspunkt för människovärdet. Hade då kritik från Regeringen uppfattats som att regeringen tar avstånd från alla människors lika värde och kvalificerat sig som rasister och fascister.

  2. Vi hade en ärkebiskop förut som kom i konflikt med Moderaterna, K-G Hammar. Vi moderater led inte nämnvärt av det. Det var jobbigare för biskopen eftersom han inte riktigt räknat med att vi moderater anlade moteld.

    Vad Moderaterna i kyrkomötet tycker bryr jag mig inte om eftersom jag inte stöder mitt parti i kyrkopolitiken. Jag tycker inte att partierna har i kyrkan att göra. Jag skulle därför gärna se ett praktgräl mellan M i kyrkan och biskop Brunne.

Kommentarer är stängda.