Skolplikt vid 18 månader

Läser idag i SvD om Nyamko Sabunis problem med att barnomsorgspengen använts för att betala outbildade dagmammor. Varför är det så himla viktigt att alla barn går på förskola? Jag gjorde inte det och jag blev inte dum i huvudet av det.

Folkpartiets liberalism är i vissa avseenden rena skämtet. Jag var en gång i tiden själv folkpartist, men hade aldrig förståelse för den moralism som finns i det partiet, och jag är glad över att jag nu slipper försvara den.

Jag ser att föräldrar gör olika val när det gäller barnomsorg. Högutbildade mammor och pappor vill göra karriär och utnyttjar därför nästan alltid förskolan. Men varför är det ett problem att inte alla vill göra så?

När man läser Nyamko Sabunis lovtal till förskolan får man intrycket att det bästa vore om alla föräldrar satte sina barn i förskolan så snabbt det bara går. Föräldraledigheten är 18 månader, så det är väl antagligen en lämplig ålder för vår nya skolplikt.

Föräldrarna kommer ut på arbetsmarknaden. Barnen uppfostras av professionella förskolelärare. Det perfekta folkpartisamhället.

Men där vill inte jag leva. Jag tror faktiskt att barn kan vara hemma med sina föräldrar ända fram till skolåldern utan att de kommer att lida nämnvärt av det senare i livet. Vad är det som ska läras ut vid 18 månader som föräldrarna inte klarar av?

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Skolplikt vid 18 månader”

 1. Ja, varför måste dagisfröknar ha utbildning? Jag skulle hellre ha mina barn hos vanliga människor än hos dagisfröknar som är sk pedagogiska och lär barnen om genus och annat trams.

 2. Vi kommer väl antagligen att ha vår kille på dagis rätt tidigt, men jag önskar att han kunde fått ha det som jag: mamma som jobbade halvtid, morfar och mormor som barnvakter och farmor i en lägenhet i samma hus.

  Jag har arbetat på förskola och det var inte kul att se “paketen” lämnas in tidigt på morgonen. En del var så små och de visste knappt var de var. Nog tror jag att barn klarar det mest – de är uthålliga små liv – men att upphöja långa dagar på dagis för en ettåring som det högsta goda? Nä…

  Jag kanske skall bli hemmaman?

 3. Om inte föräldrarna har genomgått en Folkartistisk barnuppfostransutbildning och är legitimerade så kommer de naturligtvis inte ens att få det nödvändiga tillståndet att skaffa barn.

 4. Kan bara hålla med. Skulle aldrig vilja stoppa några barn i dagens sjuka dagismiljö som inte är annat än hjärntvätt..
  Kanske skall vara glad att man inte skaffat några.

  Barn är framtiden således kommer den som bankar in sina idéer i dessa styra framtiden.

  Detta har våra alltmer maktgalna och ifrågasatta politiker såklart insett, så inte konstigt att de vill att alla barn skall in på dagis så tidigt som möjligt.. De skall såklart hjärntvättas med genus, hbt och mångkultur.. (och det sker redan idag) Ja, allt som våra makthavare bestämt att vi skall tycka och tänka helt enkelt.

Kommentarer är stängda.