Sahlins främsta insats som förnyare

Mona Sahlins avgång är sannolikt hennes främsta insats som förnyare av socialdemokratin. Helt ärligt sa hon på presskonferensen vari problemet låg. Hon har varit med för länge.

Jag har alltid tyckt bra om Mona Sahlin. Hon har alltid varit en socialdemokrat som velat förnya sitt parti, dessutom högerut. Hon har alltid varit ärlig med detta och hon har aldrig var otrevlig mot sina politiska motståndare.

sahlin
Mona Sahlin blev minister första gången redan 1990.

Däremot har jag aldrig känt något större förtroende för henne som politisk ledare. Jag kommenterade det i ett av mina videoblogginlägg under valrörelsen. Det var aldrig Mona Sahlin som man ville ska vara den där personen som får ett telefonsamtal kl 3 på natten med besked om att landet är i krig.

Det är många socialdemokrater som också har tyckt så. Hon hade en opposition mot sig inom partiet redan från början. Det är ingen hemlighet att det finns de som har arbetat för hennes avsked hela tiden.

Men trots hennes svaga insats som ledare finns det ändå mycket gott att säga. Jag tror verkligen att hon tillhör en av de verkliga förnyare partiet är i skriande behov av. Hon är också modig nog att frondera mot alla i sin partistyrelse. Där finns det säkerligen många som inte alls vill förnya någonting men gärna sitta kvar på sina positioner. Nu får de en sista spark i baken av den avgående ordföranden, partiledaren som ville men inte orkade genomdriva den renovering alla vet är nödvändig.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pinga på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Sahlins främsta insats som förnyare”

  1. Fredrik Reinfeldt i SvD idag:
    “Sahlin har i sin långa gärning betytt otroligt mycket för svensk politik. Hon är en skarp politiker och en mycket vass debattör.Jag har uppskattat hennes ambition att arbeta konstruktivt för Sveriges bästa.”

    Jag instämmer med föregående talare. Detta för att balansera ditt videoinlägg, där hon blir utsatt för “Mauderaterna”.
    Som kvinna är det roligt att få höra flera kvinnliga förebilder och deras olika ledarstilar.

Kommentarer är stängda.