Ytterligare ett inlägg till stöd för Göran Hägglund

I mitt förra inlägg hävdade jag att Göran Hägglund kan ha räddat kristdemokraterna från att åka ur riksdagen. Hans kritiker menar att det är Hägglunds fel att partiet inte har 11 procent av väljarna, som partiet hade 1998. Orättvist, menar jag.

Hos Henrik Oscarsson hittade jag denna bild som visar hur KD:s opinionsiffror såg ut under förra mandatperioden fram till 1 juli 2009. Partiet har hela tiden hängt på gärdesgården. I valet knep man dock 5,6 procent. Resultatet blev alltså bättre än vad opinionssiffrorna under mandatperioden sade.

almeopkd
KD:s siffror i Oscarssons sammanräkning av olika opinionsmätningar.

Man måste vara ytterst tjyvsnål om man därmed får det till att Hägglund misslyckats med sitt uppdrag. Jag menar som sagt att det är precis tvärtom.

___________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Ytterligare ett inlägg till stöd för Göran Hägglund”

  1. Jag tycker att Göran Hägglund är lite som Karl XII
    Alla älskar honom, den unge hjälten som mitt i all stridens damm stred som en furie och vann sitt det mesta men förlorade det flesta. Min förmåga att räkna är nog inte så särskilt att räkna med.

Kommentarer är stängda.