Professor eller charlatan?

Masoud Kamali, en gång i tiden Mona Sahlins särskilda integrationsexpert, skriver på Newsmill att integrationsministern Nyamko Sabuni är rasist.

Ja, ni läste rätt. Professorn i socialt arbete (alltså inte i sociologi) från Mittuniversitetet (alltså inte Uppsala universitet) menar att Sabuni är rasist:

Att använda personer med invandrarbakgrund för att bedriva en rasistisk politik och debatt är numera väletablerat i många euroepiska länder som Frankrike, Danmark, Holland och Belgien. Detta har också en sociologisk förklaringsmodell som kallas “det symboliska våldet” av den franske sociologen Pierre Bourdieu.

Jag har inte läst något av Bourdieu. Måste man ha gjort det? Det finns vissa namn som surrar omkring i samhällsvetenskap och humaniora som det anses vara jättefint att ha läst. Bourdieu är ett sådant namn. Derrida och Foucault är två andra.

På mig funkar dock akademisk namedropping av berömda kontinentala filosofer på precis motsatt vis. Det är en tydlig signal om att här kommer en massa dynga som inte är värt att ta på allvar.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Professor eller charlatan?”

  1. Det låter jsom om du inte har ett särskilt intellektuellt förhållningsätt till din omvärld, vilket naturligtvis är tillåtet. Det blir dock lite komiskt när läsaren får veta att du avfärdar refersenser till tänkare som dynga när du i samma andetag låter oss få veta att du inte läst något av dem. Själv tycker jag nog texter ska värderas utifrån sina egna meriter, vilket inbegriper att jag skaffar mig kunskap om de referenser som görs innan jag eventuellt avfärdar både texter och refereser.

Kommentarer är stängda.