Är julkrubbor farliga för barn att se?

Världen idag skriver om att förskolor och skolor ställer in besök i kyrkor nu i advent. Föreskolebarnen riskerar att bli indoktrinerade i kristen tro. Tydligen följer de bara ansvisningar från Skolverket.

Det verkar ha rotat sig en antireligiös kultur inom skolväsendet i Sverige. Tidigare i år var det bråk om läroplanen där de antireligiösa menade att det var fel att berätta för skolbarnen att kristendomen har påverkat det svenska samhället mer än någon annan religion. Men varje år är det också bråk om advensgudstjänster och skolavslutningar.

Julkrubba,_närbild,_Lunds_domkyrka
Julkrubba i Lunds domkyrka. Farligt för barn att se?

Världen idag uppmärksammar Kävlinge där kommunen plötsligt beslöt att inga barn fick komma och titta på julkrubban i Korsbackakyrkan:

Först fick barnen komma som vanligt till julkrubban. Sedan stoppades de av förskolechefen Carina Serbinsson efter att hon haft ett informationsmöte med Skolverket, där man tog upp frågan. På ett bräde bokades samtliga förskolor av.

Senare ändrade man sig, men det visar ändå hur galet det hela har blivit. Lärarna tror sig vara tvungna att ringa till Skolverket i Stockholm för veta om de kan ta barnen till kyrkan för att titta på julkrubban eller inte. Vi talar om en julkrubba, något som finns i miljoner hem i Sverige. Något är ruttet på Skolverket.

_________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Är julkrubbor farliga för barn att se?”

  1. Förra året förbjöds också kyrkobesök på vissa platser och ett S kommun förbjöd pyssel med änglar för det kunde vara olämpligt ifall det fanns barn från andra religioner i förskolan. Och den mesiga personalen sa “ja tack” och tillverkade tomtar med barnen som är neutralt (?) och PK. Något är ruttet som du säger.

  2. Som politiken nu bedrivs kommer den segregerade skolan bli allt mer segregerad. Engagerade föräldrar sätter barnen i skolor med traditioner och medan andra föräldrar kommer att låta ungarna gå i vilken skola som helst. Får detta fortsätta kommer vi att bli främlingar för varandra. Förstatliga skolan och inför en riktig traditionell skolplan.

Kommentarer är stängda.