O Betlehem du lilla stad

Vänner! Som julhälsning till alla er som besöker min blogg har jag satt samman bilder från den stad där Jesus föddes – Betlehem. I staden där fredsfursten såg dagens ljus råder inte fred. Det råder lugn, men ett lugn grundat på våld, inte på tillit och kärlek.

Denna lilla fina stad kommer dock en dag att vara just en stad som präglas av fred, frihet, välstånd och just kärleken till nästan. Det är lång väg kvar att gå, men det kommer att bli så till slut. Tro mig. Jag har träffat människorna och de är tillräckligt många, tillräckligt intelligenta och vill tillräckligt mycket för att det en dag ska lyckas.

I väntan på denna dag hoppas jag att du som besöker min blogg nu under julen 2010 tänker på folket i Betlehem. I julsångerna nämns Betlehem överallt. Vi tänker på staden som den lilla söta by där Jesus föddes. Men idag är det en modern stad. Här bor människor som behöver vårt stöd. De flesta av dem firar inte jul, eftersom de är muslimer, men här finns också många kristna. De firar jul just nu precis som vi.* Tänk på dem. Be för dem.

Jag önskar er alla en välsignad Jul!

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Pingat på intressant.se.
*Alla kristna firar Jul, dock ej samtidigt. En del följer den gamla kalendern och firar inte förrän om två veckor.

Dela med andra:

5 reaktioner till “O Betlehem du lilla stad”

 1. Lugn är väl en bra början. Och lugnet i alla samhällen vilar i någon mån på våld, vi behöver polisen. Betlehem behöver IDF-styrkorna.
  Och, vilket kanske är kontroversiellare, lugnet har ju krävt skyddsbarriären. Hur felplacerad den än är.
  Det är i Stockholm vi har bomber detta år inte Jerusalem.
  Men det behövs fred. Och förtroende mellan folkgrupperna.
  Och då är jag ingalunda säker på att demonstrationer som försöker forcera vägspärrar är rätt väg. Om vi ska uttrycka oss milt.

 2. Tack för ett proffsigt bildspel,du är värd all beundran att du varit följeslagare där. Många kristna sjunger nu sångerna om Betlehem men vill helst glömma människorna som bor där nu synd.

 3. Att gå rakt igenom en vägspärr och lugnt invänta polisen på andra sidan är knappast att “forcera”. Det var en fredlig demonstration och en protest mot muren. Upplysningsvis kan tilläggas att muren strider mot folkrättens regler. Israel har förbundit sig att följa folkrätten, men det är lite si och så med efterlevnaden. Hur som helst finns inget skäl att utestänga 70- åriga tanter från Betlehem att besöka Jerusalem under julen. Risken för att dessa skulle utföra terrorattentat måste rimligen sägas vara obefintlig. Ändå är det just så muren fungerar.

 4. Men barriären fungerar ju också så att oskyldiga inte längre blir sprängda i luften på Jerusalems gågator. Och det är väl nån slags vinst?

 5. Vet du om att det går att gå rakt över till Jerusalem från Al Walaja? Här finns ingen mur ännu. Så hur menar du att muren stoppar självmordsbombare?

  Men om nu Israel ändå vill ha sin mur kan de väl åtminstone bygga den på sin egen mark.

Kommentarer är stängda.