Sveriges muslimer har en del att göra

För två veckor sedan skrev jag att jag ansåg att Sveriges muslimer, de normala, vettiga muslimerna, har ett särskilt ansvar för att stoppa den radikala islamismen. Jag fick naturligtvis skäll för detta. Inget av det som har hänt de senaste dagarna har fått mig att ändra åsikt. Tvärtom.

Ordförande i Sveriges muslimska råd heter Helena Benaouda. Hennes svärson, Munir Awad, är en av dem som nu häktats som misstänkta för terroristbrott i Danmark. Benaouda är en av dem som oftast hävdat att det inte finns några problem med extrem islamism i Sverige.

Behöver jag säga mer? Är det inte fullständigt självklart att hon måste avgå från sin post och att ledande figurer inom den muslimska gemenskapen i Sverige börjar rensa i rabatterna? Majoriteten av muslimerna är, som jag hela tiden har påpekat, normala, vettiga, men deras religion har förgiftats av den radikala islamismen. Vem ska bota denna sjukdom om inte muslimerna själva?

Läs gärna också Per Gudmundssons utmärkta ledare i SvD om alla som försökt sopa problemet under mattan. Det är nyttig läsning.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Sveriges muslimer har en del att göra”

 1. Islam har problem redan från början.

  Vore den helt vettig så skulle människor överallt tagit avstånd sen länge sen.

  Men vi vet båda två att hon inte kommer att avgå,
  då hon EGENTLIGEN inte tycker att hennes svärson gjorde fel.

  Taqiyya, goggla det.

 2. Hehe, är inte Helena Benaouda en normal muslim? Om inte, varför företräder hon den största islamiska organisationen i sverige? Består den organisationen av normala muslimer? Eller är de flesta muslimer onormala?

  Jag märker en trend faktiskt, ju mer troende muslim, desto obehagligare människa.

 3. Nu har jag träffat många muslimer så det är därför jag vet vad jag talar om. Det finns olika sorter naturligtvis, precis som hos oss kristna, men majoriteten är som folk är mest. Samtidigt förstår jag att folk är oroliga och att fördomar om islam nu förstärks. Desto viktigare därför att Sveriges muslimer städar ut extremismen.

Kommentarer är stängda.