Islamisk extremism är knappast Sverigedemokraternas fel

Ordföranden för Sveriges muslimska råd, Helena Benaouda, medger nu att hon varit “aningslös”, när det gäller sin dotters fästman, som är en av dem som greps i Danmark misstänkt för terrorbrott. Samtidigt får hon sitta kvar som ordförande.

Man undrar hur de tänker. Ena dagen förnekar hon att extremism förekommer, nästa dag erkänner hon att hon inte haft någon koll på någonting men får ändå sitta kvar som ordförande.

DN skriver:

Dina uttalanden under det kaotiska samtalet i SVT:s ”Debatt” har tolkats som att du blundar för förekomsten av islamistisk extremism, och i stället väljer att prata om Sverigedemokrater och hot mot moskéer. Har extremismen inom islam ökat?
– Jag anser att extremismen ökar på båda sidor. Det här är krafter som göder varandra.

Det är inte den internationella jihadismen som är problemet, utan tydligen Sverigedemokraterna. Bomberna i New York, Madrid, London, Bali, Mumbai – jag antar att detta också kan länkas till Sverigedemokraterna, eller?

Förr eller senare kommer vi att ha kommit till rätta med den extrema islamismen i världen. Men vägen dit kommer att vara kantad av nya terrorattentat och människor som likt Helena Benaouda är blinda för den extremism de har under näsan på sig själva. Sveriges muslimer kommer att spela en viktig roll i detta sammanhang. Men det gäller att nu träda fram och ta ansvar, inte att sky ansvaret. Det är tomt på ledarposten. Vem är modig nog att ta den rollen?

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

6 reaktioner till “Islamisk extremism är knappast Sverigedemokraternas fel”

 1. “Sveriges muslimer kommer att spela en viktig roll i detta sammanhang. Men det gäller att nu träda fram och ta ansvar, inte att sky ansvaret. Det är tomt på ledarposten. Vem är modig nog att ta den rollen?”

  Det går helt enkelt inte. Eftersom allt terroristerna gör är i enlighet med religionen, så skulle den muslim som gick emot detta vara tvungen att gå emot sin religion, och bli en icke-troende, kuffar.

  Att straffet för en muslims omvändelse till kuffar, dessutom är döden, gör nog inte valet lättare för en muslim.

  Så att vänta på sveriges muslimer, är ett sysifos-arbete.

 2. @Andre

  Islam förbjuder mord på civila. Det är mycket tydligt angivet i Koranen, Sura 5, vers 32. De islamistiska terroristerna har ingen koll på sin egen religion.

  Om du har någon annan tolkning av Koranen och just då 5 suran får du gärna delge den. I annat fall tror jag att du bara skriver på min blogg för att utså fördomar om islam, grundade på allmän okunskap och/eller illvilja.

 3. Stefan du verkar inte läst och förstått. I Sura 5 vers 32 så handlar det om att man inte får döda civila MUSLIMER.

 4. Nej, så står det inte och så tolkar inte heller ledande imamer texten. Ledande imamer i Sverige tolkar det som att det gäller hela människosläkten. Det finns ingen rätt att döda andra urskiljningslöst.

Kommentarer är stängda.