Moderaterna som demonutdrivare

Hoppas att ingen missar den bisarra artikeln om Livets Ord, Kristdemokraterna, Moderaterna och demonerna på Aftonbladets kultursida. Här kommer ett klipp. Det ger åtminstone en intressant inblick i vad som försiggår i en vänsterextremists hjärna:

Enligt Kornhall [f.d. församlingsmedlem som vänt församlingen ryggen] tror Livets ord att Socialismen är en Gudlös, ateistisk, stolt, dominant andemakt och dess inflytande måste brytas i andevärlden. Det är då helt logiskt att sekten inte nöjer sig med förböner utan liksom i fallet Israel satsar konkreta resurser för att kunna bekämpa andemakten. Jag tar det därför för självklart att Livets ord skänker pengar till KD, vilket kan förklara att partiet så envist kämpar mot offentlig insyn av partibidragen. Det skulle inte förvåna mig om Moderaterna – även de motståndare till att offentliggöra partibidrag – inte bara får stora belopp från näringslivet utan också av Livets ord och andra extremrörelser. Moderaterna är den största viktigaste garanten mot en rödgrön regering, mot de socialistiska demonfurstar som hotar nationen.

Upphovsman till detta mästerstycke är Ann Charlott Altstadt. Aftonbladets kulturredaktion har blivit en plattform för vänsterextremism. Var det verkligen vad tidningens socialdemokratiska ägare LO hade tänkt sig när de anställde Åsa Linderborg som chef?

På tisdag nästa vecka har vi möte med produktionsstyrelsen här i landstinget i Uppsala. Då ska jag sitta öga mot öga med “demonerna”, socialdemokraterna, och diskutera ekonomistyrningen på Akademiska sjukhuset. Hur ska jag göra? Ska jag ta med vigvatten och stänka på dem? Är det någon som har några tips?

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Moderaterna som demonutdrivare”

  1. Jag läste artikeln…
    Innehållet var minst lika förnuftsbefriat som den allra mest vetenskapsfrånvände sektmedlemmens åsikter.
    Det enda artikeln fastställer är riktigheten i påståendet att extremvänstern uppvisar många likheter med religiös extremism.

  2. Aningen förvirrad artikel, såsom fallet ofta är på kultursidorna (oavsett politisk färg). En fråga till dig dock, Stefan: Är det vänsterextremism att förespråka offentlighet för partifinanser? Om inte, vad exakt i denna artikel är det som är vänsterextremistiskt? Antiklerikalism (och även anti-religiositet) förekommer ju även hos högermänniskor, och några paroller om att störta den borgerliga demokrartin till förmån för arbetarråd hittar jag inte heller.

  3. Det extrema ligger i verklighetsuppfattningen. Skribenten ifråga tror att Livets Ord:arna inom KD har engagerat sig i politiken för att bekämpa demoner. Det är en extrem åsikt.

Kommentarer är stängda.