Svenska språket skapar gemenskap

Är det ett problem att busschaufförerna i Jönköping förväntas tala svenska med varandra? Arbetsgivaren vill ha det så, men inte facket.

Jag ser de arbetsrättsliga svårigheterna med att kräva att alla anställda ska prata svenska med varandra också vid lediga stunder. Däremot är det som en informell uppmaning fullt rimligt att göra så. Svenska är det enda fungerande arbetsspråket och det enda som kan skapa gemenskap på arbetsplatsen.

Multukultiideologer och diskrimineringspoliser kommer säkerligen hävda att detta är orättfärdigt, men det finns exempel på multietniska miljöer där denna regel redan tillämpas, exempelvis på de kommunala fritidsgårdarna i Rosengård i Malmö.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Svenska språket skapar gemenskap”

  1. “Hämta-tidigt-på-dagis-hetsen urholkar barnomsorgen och de tidigt hämtade barnen har dålig tillsyn” skriver sossen Nalin Pekgul på Newsmill och fortsätter kränka alla som inte tycker att barnen skall bo på dagis utan vill gärna ta hand om sina barn lite grann.Det är märkligt hur farliga föräldrar är i S ögon.

Kommentarer är stängda.