Antisemitismen i Malmö fortsätter

“Entrén till judiska församlingens lokaler ser inte ut som en entré till en vanlig församling; skottsäkert glas, ståldörrar och vaktkur möter besökarna.”

Sveriges Radio Malmöhus rapporterar att judiska församlingen i Malmö frågat regeringen om ekonomiskt stöd för att kunna upprätthålla säkerheten. Kostnaderna är tunga för församlingen att bära. Malmö ligger i topp när det gäller hatbrott med antisemitisk innebörd.

Det är mycket bra att frågan kommer upp. Det rör sig om lite pengar för staten, omkring en halv miljon kronor per år, men har en mycket stor symbolisk betydelse. Det är skandalöst att Malmö har kunnat bli Sveriges hemort för antisemitism. Ledande lokalpolitiker har sovit på sin post. Med tanke på hur mycket pengar staten lägger ut på att upprätthålla säkerheten vid fotobollsmatcher – flera miljoner om året – är detta småpengar.

Dela med andra: