Den positiva särbehandlingens verkliga ansikte

“Barngruppen delades i tisdags, på internationella kvinnodagen, upp i två grupper: killarna i den ena och tjejerna i den andra. Eftersom det samtidigt var fettisdagen, valde man att ge semlor till tjejerna, medan killarna fick äta vanligt mellanmål i matsalen. Och vanligt mellanmål, det innebär knäckebröd och mjölk.”

Ur Gotlands tidningar.

Det här är inte resultatet av för lite tankearbete, utan det är det här som kallas positiv särbehandling. Det är precis just så här många feminister anser att kampen för jämställdhet ska bedrivas.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Den positiva särbehandlingens verkliga ansikte”

  1. Tankeväckande! Ett socialt experiment som blev fel eller?
    För några generationer sedan förekom det i det gamla bondesamhället att kvinnorna inte ens satt med vid bordet utan serverade karlarna i stället.Far i huset fick största biffen. Fortfarande lägger äldre damer på våra äldreboenden upp pyttesmå portioner på sina tallrikar för att det ska räcka till alla, med undernäring som följd. Att ta för sig anses okvinnligt. Hellre äta i smyg!

  2. Förr gjorde man fel. Det går inte att kompensera med omvänd diskriminering nu. Helt fel tänkt. Det är ingen diskriminering alls vi ska ha.

  3. För en rättvis värld – avstå från en semla ibland nu under fastekampanjen (fram till den 17/4)och lägg istället motsvarande summa i en bössa från Svenska kyrkans internationella arbete för bistånd och mission. Nu gör vi allt för att utrota hungern. Ett äppelträd kostar 50 kr.

Kommentarer är stängda.