Veckans intellektuella bottennapp

Veckans intellektuella bottennap står stiftsprosten Bo Larsson i Stockhom för. I sin vilja att försvara att Sofia församling lägger pengar på att anställa en person som ska predika att profeten Muhammed är den störste av alla profeter och att Jesus inte alls var Guds son, konstaterar han att kyrkan måste omforma sin identitet. Den som inte håller med är för slaveri och barnaga!

Ur SvD:

Svenska kyrkans identitet är aldrig en gång för alla given utan den blir hela tiden till i ett samspel mellan tradition och samtida utmaningar. Om kyrkans brottning med sitt historiska arv alltid bara utmynnat i att allt var bättre förr, så skulle vi fortfarande leva med slaveri, barnaga, dödsstraff och förföljelse av oliktänkande.

Enligt Bo Larsson går det alltså bra att ha vilken åsikt som helst inom Svenska kyrkan så länge man inte har samma åsikt som någon som levde förr.

(Om någon undrar vad debatten handlar om så är det att Sofia församling har anställt en imam=muslimsk predikant.)

Dela med andra:

3 reaktioner till “Veckans intellektuella bottennapp”

  1. De där idiotierna har förstört min vecka. Jag blir så trött…

  2. Tänk om moderaterna anställde en sosse för att “skapa dialog”. Det vore ett skämt.

Kommentarer är stängda.