Socialdemokraterna borde vara stolta över sitt hemliga samarbete med USA

Ända fram till 1998 samarbetade “neutrala” Sverige i hemlighet med USA för att vi skulle kunna försvara oss mot ett sovejtiskt/ryskt angrepp. Missa inte Mikael Holmströms belysande artiklar i SvD:

–Ibland när vi var ute på konstiga fält i skogen kom det fram en polisbil och undrade. Då klev det fram en kille ur buskarna som antagligen var från Säpo, iklädd trenchcoat och slokhatt, och visade upp ett id-kort och då körde polisbilen! Så det var under god kontroll. Det här skötte någon någonstans i Försvarsstaben gentemot Säpo som var tvungna att finnas till hands.

Citatet kommer från den amerikanske officer som deltog i de hemliga övningarna.

När ska vi börja tala öppet om neutralitetsbluffen? När ska socialdemokraterna befria sig själv från sin felaktiga historieskrivning?

Kära socialdemokrater! Ert samarbete med USA var en bra sak! Ni skyddade vår demokrati! Säg som det är och var stolta över det. Ni gjorde rätt. Ni har inget att skämmas över.

___________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Socialdemokraterna borde vara stolta över sitt hemliga samarbete med USA”

 1. I dagarna kommer en ny bok av Mikael Holmström ut “Den dolda alliansen-Sveriges hemliga Nato-förbindelser.”

  Förre statsministern Tage Erlander byggde upp en hemlig motståndsrörelse ihop med Nato inför en ev. ockupation av vårt land från sovjetmakten.

  Dir. Alvar Lindencrona fick uppgiften att bygga denna rörelse av sin gode vän Tage Erlander!

  Ingvar Karlsson som då var ung såg att statsminister Erlander träffade Lindencrona men trodde att de talade försäkringsfrågor eftersom Lindencrona var chef på det stora Thulebolaget.

  Inget finns ju naturligtvis nedskrivet på papper från dessa möten och Erlander sa aldrig något till sina medarbetare vad det rörde sig om.
  Däremot finns handskrivna direktiv i denna “affär” från statsminister Erlander till bla. Televerkets generaldirektör Håkan Sterky!

  Alvar Lindencronas kontaktnät i västvärlden var mycket stort och han var välkommen överallt bland de som i andra länder också byggde upp ett hemligt nät.

  När socialdemokratin under alla år envetet håller fast vid att Sverige har stått fritt från Nato i alla former så är detta ju bara ett sätt att hålla det svenska folket ovetande om fakta.
  Det vore väl bättre att lägga korten på bordet och vara stolta över sitt ställningstagande. Efter kriget var det ju absolut nödvändigt att ta ställning för väst samt att vara beredd på krig med Sovjetunionen.

  I det senaste valet försökte (S) att återigen göra Nato-frågan till en valfråga där man med sedvanligt darr på stämman talade om vårt alliansfria Sverige.

  Vi ska aldrig gå med i Nato, hörde man också! Nej, officiellt har Sverige aldrig varit anknutet till Nato men i praktiken visar det sig återigen att vi var anslutna.

  Att det ska vara så svårt att erkänna detta , all forskning påvisar ju hela tiden att Sverige hade allt från militär,spion och motståndssamarbete med NATO!

  Var stolt istället för att ljuga svenska folket rakt i ansiktet!

 2. Det sossarna har gjort är ju inte bara att ha ljugit svenska folket rakt i ansiktet, utan man har ju även fört de egna bakom ljuset. Hela vänsterfalangen som älskade Palme på 1970-talet och nu äter ostron på Östermalm har ju hela tiden trott att SAP är rent, ärligt och sant. Rörelsen lever på en lögn och de mest troende är nu maktens megafoner i media. Tänk om de skulle få veta att allt bara var ett sätt för att kunna komma undan med NATO-samabete. De skulle sätta chablin i halsen.

 3. Vilken chablis och vilka Ostron. Ett ostron idag kostar ca en tredjedel av en påse chips och har mer näringsvärde.
  Chablis är billigare än 6 spendrups stark. Vem har blivit förd bakom ljuset.
  Erlander trollade med knäna på sin tid när högern jamsade i Sydafrika och stödde Pinochet. Palme är en reviderad politiker idag, men har fortfarande gjort saker vi kan vara stolta över och saker som var mindre hedervärda. Men lägg ner allt tramsigt om mat och klass. Väx upp och “trolla” smartare.

Kommentarer är stängda.