Ska Moderaterna verkligen bli queer?

I lördags hade jag en krönika i Smålandsposten. Återigen på temat MUF:s vilsenhet avseende normer och värderingar, och det förestående programarbetet i Moderaterna:


Så kunde det ha varit om det inte vore för att den tidigare MUF-ordföranden Niklas Wykman kommer att vara idéprogrammets huvudförfattare. Han har tidigare varit tydlig med att han är normkritisk. I boken Med blicken mot framtiden, som är utgiven av den moderata partiorganisationen, skriver han: “Att bara acceptera normer som de är eller rent av på konservativt manér försvara dem bara för att de finns är intellektuellt degenererande.” Moderaternas politik måste bli mer “queer och normkritisk”. Moderaterna ska verka för en skola “där killar får lära sig make up på mellanstadiet”.

Ska moderaterna verkligen bli queer? Läs hela krönikan på Smålandsposten.

Dela med andra: